Nurme-luonnonkosmetiikka – pienestä saippuavalmistajasta maailmanlaajuisesti tunnistetuksi kosmetiikkatuotemerkiksi

Nurme-luonnonkosmetiikka - pienestä saippuavalmistajasta maailmanlaajuisesti tunnistetuksi kosmetiikkatuotemerkiksi

Äidin ja tyttären perustama perheyritys sai tulta alleen vuonna 2009, kun Marit Tiits ja äiti Luule Tiits saivat useita irtisanomisilmoituksia lyhyellä aikavälillä. Heidän ei tarvinnut etsiä uusia tapoja pitkään aikaan, koska monta vuotta ennen taantumaa Marit oli kokeillut käsintehtyjä saippuoita ja kylpykosmetiikkaa kotikeittiössään.

Nykyään NURME on yksi Viron suosituimmista luonnonkosmetiikkabrändeistä, joka kattaa kehon tarpeet hiuksista varpaisiin. Yritys työllistää yhteensä 20 ihmistä, joiden tehtävänä on tarjota laadukkaita ja luonnollisia tuotteita.

Mutta miksi luonnonkosmetiikka?

Nurme seepMarit selittää, että kun hänen tyttärensä syntyi, hän alkoi valmistaa saippuaa pienessä kotikeittiössään joululahjaksi ystävilleen, mutta ei itse siihen aikaan käyttänyt niitä. “Useat lahjojen vastaanottajat käyttivät saippuaa varovasti ja ylistivät sitä, että ihon kutina loppui kuin seinään. Se oli hullua, että kokeilin itse valmistamiani saippuoita vasta vuoden kuluttua ja tulin samaan tulokseen“, sanoo nainen, joka alun perin ajatteli saippuan olevan vain koriste kylpyhuoneeseen.

Tietämättään hän oli muuttanut maailmaa, koska kuten me kaikki tiedämme, että oikea, hellävarainen ja luonnollinen saippua voi parantaa ihon kuntoa jopa 80 prosentilla.

Luonnontuotteita ja niiden valmistajia on useita – mutta miten löytää niistä täydellinen?

Nurmen toinen perustaja myöntää, että oikean tuotteen ja valmistajan löytäminen on melko vaikeaa, koska jotkut valmistavat antavat ymmärtää, että tuote on luonnollinen, mutta ainesosat eivät vahvista sitä. Ennen kaikkea Marit kehottaa ihmisiä pitämään vartaloaan kokonaisuutena, joka tarvitsee laadukasta ruokaa sekä sisällä että ulkona. Erityistä huomiota on kiinnitettävä iholle levitettäviin tuotteisiin, koska iho on kuitenkin suurin elin. “Mitä levitämme iholle, imeytyy myös verenkiertoon.“

Tästä syystä on hyvä kääntää katse luontoon, joka voi antaa ihmiselle kaiken tarvittavan. ”Superruoka ei ole vain tehokas marja- ja yrttijauhe, jonka lisäämme smoothieihin, vaan nämä samat yrtit ovat superruokaa myös kosmetiikassa.”

eeterlikud õlidKosmetiikassa superruokia ovat marjasiemenöljyt, kuten tyrniöljy, avokadoöljy, hampunsiemenöljy tai eteeriset öljyt, erilaiset antioksidantteina toimivat uutteet, glyserolit ja kasvirasvat tai -vahat. ”Voidaan sanoa, että pohjimmiltaan kaikki Nurme-tuotteissa käytetyt öljyt, rasvat, vahat, eteeriset öljyt ja uutteet ovat superruokia iholle. Näiden superruokien vaikutusta vahvistaa se tosiasia, että kosmetiikka imeytyy ihoon ilman synteettisiä lisäaineita”, selittää Marit. Hän suosittelee myös valitsemaan kotimaisen valmistajan kosmetiikkatuotteita ja kotitalouskemikaaleja.

Miten Nurme vähentää ekologista jalanjälkeään?

Nurmen tavoitteena on jatkuvasti etsiä ympäristöystävällisempiä pakkauksia. Marit kertoo, että pahvipakkauksiin pakatut Nurmen saippuapalat, palashampoot ja deodorantit ovat yrityksen myydyimpiä tuotteita, jotka auttavat saavuttamaan tämän tavoitteen. ”Esimerkiksi viime vuonna yli 20 eurolavallista muovipakkauksia ei lähetetty kierrätykseen, koska asiakkaamme päättivät käyttää palashampoota”, sanoo Marit ylpeänä.

Mutta miksi Nurmen valikoimassa on edelleen nestemäistä kosmetiikkaa muovipakkauksissa?

“Ihanteellinen maailma olisi täysin muoviton“, sanoo kosmetiikan valmistaja, jonka mukaan tätä tavoitetta yritetään saavuttaa maailmanlaajuisesti, josta myös kuluttajat ovat tietoisia. Nestemäisessä muodossa olevaa kosmetiikkaa on kuitenkin edelleen olemassa ja tulee jatkossakin olemaan. Valitettavasti näitä tuotteita ei voi pakata pahviin.

Marit haluaa kuitenkin muistuttaa, että muoveja on monenlaisia. Nurmen tuotannossa käytetään pääasiassa PET- ja HDPE-muoveja, jotka ovat kierrätettäviä. “Molemmilla on etuja alumiini- ja lasipakkauksiin verrattuna“, Marit sanoo. Tämä pitää paikkansa, koska esimerkiksi lasi ja alumiini säteilevät viisi kertaa enemmän hiilidioksidia kuin muovi. Lasin tuotannossa käytetään 17 kertaa enemmän vettä ja alumiinissa kahdeksan kertaa enemmän kuin muovin tuotannossa.

Nurme deodorantPahvi, jota Nurme käyttää saippuoiden, palashampoiden ja deodoranttien pakkaamiseen, on luultavasti paras vaihtoehto muoville, mutta myös sillä on haittapuolensa. Paperin tuottamiseen käytettävä raaka-aine on edelleen peräisin metsistä, ja pahvin tuotannossa käytetään kuusi kertaa enemmän vettä kuin muovin tuotannossa. ”Kuten varmasti ymmärrät, ympäristöystävällisen pakkauksen valinta on suuri ongelma”, sanoo nainen, joka kehottaa kuluttajia heittämään pakkaukset oikeisiin roskatynnyreihin kierrätettäväksi ja mahdollisesti käyttämään kiinteitä kauneustuotteita, joissa ei tarvitse käyttää muovia ollenkaan.

Jos kiinteä kosmetiikka ei ole sinun juttusi, voit myös käyttää täyttöpakkauksia. Lisätietoa täyttöpakkauksista löytyy TÄÄLTÄ.

Mutta mitä tehdä tyhjällä shampoopullolla tai voidepurkilla?

Kaikki tyhjät Nurme-pakkaukset voidaan palauttaa Nurmelle, jota useat asiakkaat ovat hyödyntäneet. Marit kuitenkin kumosi yleisen myytin, jonka mukaan valmistaja voi täyttää käytetyn muovisen kosmetiikkapakkauksen uudelleen. Valitettavasti tämä ei ole mahdollista jokaisen tuotteen osalta. Tähän on hyvin yksinkertainen syy – se ei ole hygieenistä.

Nurme looduslik sidrunhein tahke šampoon zero wasteTämä ei ole vain valmistajan valinta, vaan myös lakisääteinen vaatimus varmistaa, että kosmetiikkatuote on puhdas, hygieeninen ja turvallinen asiakkaalle. ”Vaikka nestemäisten saippuoiden ja shampoiden kontaminaatioriski on pieni, voiteiden, emulsioiden, kasvovesien ja vastaavien tuotteiden riski on erittäin korkea, kun se pakataan käytettyyn pakkaukseen”, selittää Marit, joka sanoo, että pakkaus on välttämätön tuotteen pitämiseksi puhtaana. Jos kuitenkin käytetty muoviastia halutaan käyttää uudelleen, pullo tai purkki on ensin desinfioitava. Muovi ei siedä desinfiointia korkean lämpötilan vuoksi. ”Kaiken kaikkiaan ainoa tapa on laittaa pakkaus kierrätykseen”.

Mitkä ovat Nurmen arvostetuimpia tuotteita?

“Suosituimpia tuotteitamme ovat palasaippuat ja shampoopalat sekä deodorantit, mutta olemme saaneet positiivista palautetta myös hiustenhoitotuotteista,” Marit kertoo. Mutta tuotevalikoimassamme ei ole unohdettu miehiä, lapsia ja vauvoja. Miehille Nurme tarjoaa piparminttua sisältävää shampoota ja korianteria ja mustapippuria sisältävää suihkugeeliä. Kaupassamme on paljon valinnanvaraa. Voit lukea lisää Nurmen miesten valikoimasta TÄÄLTÄ.

Vauvoille on erillinen tuotevalikoima. “Nurmen vauvasarja on suunniteltu Ecocert-periaatteita ajatellen ja ekoystävällisiä raaka-aineita käyttäen. kreem beebileNäistä tuotteista on poistettu kaikki hajusteet. Haluamme, että vauvan elämä tässä maailmassa on mahdollisimman vaivaton ilman tarpeettomia kemikaaleja”, sanoo Maarit. Hän suosittelee käyttämään monikäyttöistä vauvan vartalobalsamia, joka suojaa vauvan herkkää ihoa erityisesti talvella. Lue lisää Nurmen vauvakosmetiikasta TÄÄLTÄ.

 

 

×