USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Sopivatko Nurme Cosmetics -shampoot käsittelemättömille tai kiharille hiuksille?

Kaikki Nurmen shampoot ovat puhtaita, ei sisällä silikoneja, parabeeneja eikä synteettisiä hajusteita tai väriaineita. Ne sopii mainiosti myös käsittelemättömille ja/tai kiharille hiuksille. Suosittelemme käyttää myös Nurmen hoitoaineita. Nurmen shampoita ja/tai hoitoaineita voi käyttää myöskin lapset. Koska shampoot/hoitoaineet sisältää eteerisiä öljyjä, suosittelemme vauvoille käyttää erityisesti heille tarkoitettuja tuoksuttomia vauvojen shampoita

Miten shampoopalaa käytetään?
Kun peset hiuksia shampoopalalla, on tärkeää muistaa, että runsas vaahto on kaiken A ja Ö. Vaahto pesee saippuajäämät hiuksista ja poistaa rasvaa. Suosittelemme pesemään hiukset kahteen otteeseen.
Kastele hiukset, hiero shampoopalaa käsien välissä luodaksesi vaahtoa ja levitä hiuksiin. Huuhtele ja toista. Toinen pesu tuottaa erittäin runsaan vaahdon, joka jättää hiukset puhtaiksi. Käytä hoitoainetta halutessasi.
Miten eteerisiä öljyjä käytetään?

Eteerisillä öljyillä on laaja käyttötarkoitus – niitä voidaan käyttää aromilampuissa tai diffuusoreissa, huoneen raikastamiseen ja/tai aromaterapiaan, lisättynä kylpyveteen, hierontaöljyssä, voiteissa jne. Kattava yleiskatsaus eteeristen öljyjen käytöstä ja vaikutuksista löytyy blogijulkaisustamme – Mikä on eteerinen öljy ja miten sitä käytetään?

Miten paljon alkoholia Nurmen käsihuuhteet sisältävät ja tappavatko ne viruksia ja bakteereita iholta?
100 ml käsihuuhdetta sisältää terveyslautakunnan salliman 80 ml:n enimmäisalkoholipitoisuuden. Tämä tarkoittaa 80 %/100 ml. Toisin sanoen Nurmen käsihuuhteet sisältävät 80 % alkoholia.
Koska terveyslautakunnan käsihuuhteiden kaava perustuu grammapainoon, ja sallittu alkoholipitoisuus on 65 % grammapainosta, pakkauksen alkoholipitoisuus on 65 %. Muunnettuna millilitroiksi, 65 g alkoholia = 80 ml, tai 100 ml:n pullossa 80 % on alkoholia.
Bakteereja ja viruksia on useita erilaisia; jotkut niistä on helpompi tappaa alkoholilla kuin toiset. Tällaiset erot johtuvat bakteerin ulkopintarakenteiden erityispiirteistä. Esimerkiksi yli 60 % alkoholia tappaa tehokkaasti koliformista bakteeria, mikä voi aiheuttaa ruokaperäisiä sairauksia ja muita infektioita.
Joidenkin virusten ulkopintaa kutsutaan kalvoksi. Alkoholi tappaa virukset (mukaan lukien koronavirus), joilla on tällainen membraani, mutta on vähemmän tehokkaampi sellaisten virusten tappamisessa, joilla ei ole membraania.
Virusten ja bakteerien torjunnassa on tärkeää muistaa, että useat tutkimukset ovat osoittaneet, että desinfiointiaineiden on sisällettävä vähintään 60 % alkoholia, jotta ne olisivat tehokkaita.
Onko Nurmen tuotteita testattu eläimillä?

Nurmen tuotteita ei ole testattu eläimillä. Kaikissa tuotteissamme on kansainvälinen merkintä ”cruelty free”.

Ovatko Nurmen tuotteet vegaanisia?

Suurin osa Nurmen tuotteista sopivat vegaaneille. On kuitenkin muutamia poikkeuksia: esimerkiksi vuohenmaitosaippua ja kasvosaippua sisältävät vuohenmaitojauhetta ja huulivoiteet ja deodorantit sisältävät mehiläisvahaa.

Sisältävätkö Nurmen tuotteet palmuöljyä?

Nurme Cosmetics lopetti palmuöljyn käytön kosmetiikassaan vuonna 2017, mutta aiemmin käytetyllä öljyllä oli kestävän palmuöljyn sertifikaatti. Ainoa tuotteemme, jossa emme ole voineet korvata palmuöljyä, on palasaippuassa (hamppusiemenöljy), joka on erittäin suosittu tuote Suomen markkinoilla. Yritimme jatkuvasti korvata palmuöljyn, mutta valitettavasti tuotteen ominaisuudet muuttuivat liikaa, joten päätimme pitäytyä vuonna 2012 kehittämäämme reseptiin. Jokaisella tuotteella on oma elinkaarensa, ja jonain päivänä hamppusiemenöljyn suosio palasaippuassa päättyy. Nurmen periaate on edelleen, että palmuöljyä ei käytetä kehittämissämme tuotteissa.

Mistä Nurmen eteeriset öljyt ovat peräisin? Tuottaako Nurme niitä itse? Voidaanko eteerisiä öljyjä käyttää ruoassa?
Nurme ei tuota eteerisiä öljyjä itse. Tämä on erittäin monimutkainen ja kallis prosessi, koska raaka-aineet (appelsiini, eukalyptus, sitruunaruoho jne.) eivät kasva ilmastossamme. Nämä öljyt ovat peräisin eri maista (Ranska, Espanja, Intia, Brasilia, jne.), jossa kasvia tai hedelmää kasvatetaan laajasti. Jokaisen myymämme eteerisen öljyn tuotekuvauksessa ilmaistaan alkuperämaa.
Vaikka Nurmen eteerisillä öljyillä on elintarvikesertifikaatti, kosmetiikkatuotteiden valmistajan vastuun vuoksi Nurme Cosmetics ei jaa tietoja eikä ole vastuussa eteerisen öljyn käytöstä ruoassa.
Vahvistamme, että öljyt ovat puhtaita – ne eivät sisällä parabeeneja, kiellettyjä säilöntäaineita, väriaineita tai UV-suodattimia.
Miten Nurmen alumiinittomat deodorantit toimivat?

Alumiini on deodorantin ainesosa, joka estää hikoilua. Kaikki, mitä laitamme ihollemme, imeytyy kuitenkin elimistöön, eikä alumiini todellakaan ole metalli, josta kehomme pitää.Nurmen tuotteet sisältävät antiperspirantin ainesosia, kuten eteerisiä öljyjä ja ruokasoodaa hajun leviämisen estämiseksi. Hien imee maissitärkkelys. Hikoilu on luonnollinen ja tarvittava kehon prosessi!Nurmen deodorantit eivät poista hikoilua, vaan sen ainesosat neutralisoivat hajua ja imevät hikeä. Enemmän hikoilevalle henkilölle suosittelemme käyttämään deodoranttia useita kertoja päivän aikana. Se ei ehkä ole yhtä tehokas kuin alumiinia sisältävä deodorantti, mutta se on paljon turvallisempi elimistölle.Lue lisää luonnollisesta ja ympäristöystävällisestä zero waste -deodoranteistamme täältä: https://nurmecosmetics.fi/kauneusvinkit/puikkodeodorantti-tehokas-ja-luonnollinen/

Sopivatko Nurmen vartalokuorinnat myös kasvoille?

Kuorinta-aineen valinta riippuu pääasiassa ihotyypistä. Herkälle iholle suosittelemme hellävaraisia kuorintatuotteita ihon ärsytyksen välttämiseksi. Kaikille muille ihotyypeille (kuiva, normaali, sekaiho ja rasvainen iho) on parasta käyttää mietoja (entsyymi) ja kuorivia tuotteita. Kasvojen kuorinta-aineita käytettäessä on suositeltavaa käyttää hellävaraisempia vaihtoehtoja. Nurmen vartalonkuorintatuotteet sisältävät sokeria tai merisuolaa, jotka ovat hieman liian raakoja kasvoille. Siksi emme suosittele Nurmen vartalonkuorintatuotteiden käyttöä kasvojen ihon kuorintaan.

Sopivatko Nurmen tuotteet myös raskaana oleville naisille?

Kaikissa Nurmen tuotteissa on luonnollisia ainesosia ja siksi ne sopivat käytettäväksi raskauden aikana. Jos olet raskaana ja sinulla on huolenaiheita tai kysyttävää, ota meihin yhteyttä osoitteeseen info@nurme.eu.

Millainen palautuskäytäntö teillä on?

Kaikkeja Nurmen e-kaupasta ostettuja tuotteita on oikeus palauttaa 14 päivän kuluessa.

Jos tuote on loppunut varastosta, miten löydän tuotteen uudelleen?

Jos tuote on loppu varastosta, jokaisella tuotesivulla on muistutuspainike ja laatikko, johon voit syöttää sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiviestin, kun tuotetta on taas varastossa.

Sain vaurioituneen tuotteen. Miten toimin?

Jos saat viallisen tai vaurioituneen tuotteen, ota meihin välittömästi yhteyttä osoitteeseen info@nurme.eu, jotta voimme korjata ongelman mahdollisimman pian.

Olen muuttanut mieleni ja haluan palauttaa tuotteet. Onko tämä mahdollista ja mikä palautusprosessi on?
Lain mukaan kuluttajalla on oikeus purkaa sopimus ja palauttaa tuotteet 14 päivän kuluessa tilattujen tuotteiden vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömässä kunnossa ja vaurioitumattomassa pakkauksessa olevia tuotteita. Asiakas vastaa palautuskuluista. Saatuaan palautetut tuotteet Nurme-verkkokauppa hyvittää kaikki asiakkaalta saadut maksut asiakkaalle välittömästi, kuitenkin 14 päivän kuluessa peruutushakemuksen vastaanottamisesta.
Verkkokauppa voi kieltäytyä tekemästä hyvitystä, kunnes sopimukseen liittyvä tuote on palautettu tai ostaja on toimittanut todisteet tuotteen palautuksesta sen mukaan, kumpi tulee ensin.
Jos haluat palauttaa tuotteen, jonka mukana olet saanut lahjan (esim. olet saanut lahjan, jonka sait tietyn määrän tuotteita ostettuasi), sinun on palautettava myös lähetetty lahja. Mikäli lahjaa ei palauteta, lahjan arvo vähennetään hyvitettävästä summasta.
Jos haluat palauttaa tuotteet, sinun on ensin täytettävä palautuslomake, joka löytyy verkkokaupan tilaustiedoista. Ilmoita kirjeessä tilausnumero, asiakkaan tiedot ja palautettava tuote. Vähennämme palautusmaksun hyvitettävästä summasta. Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen info@nurme.eu.