Mitä tehdä tyhjällä shampoopullolla tai voidepurkilla?

Mitä tehdä tyhjällä shampoopullolla tai voidepurkilla?

Nurme rakastaa zero waste -elämäntyyliä

Koetko sinäkin, että sinulla on velvollisuus suojella luontoa ja ympäristöä? Meistä tuntuu samalta. Olemme erittäin iloisia nähdessämme, että arvokkaan sisällön lisäksi yhä useampi asiakkaamme etsii ympäristöystävällisiä ja kestäviä pakkauksia. Nurme rakastaa ZERO WASTE -elämäntapaa ja siksi se on lisännyt valikoimaansa ympäristöystävällistä pahvia tai pakkauksettomia tuotteita, mukaan lukien saippuat, kiinteät shampoot ja deodorantit.

Nurme looduskosmeetika

Voit myös ostaa täyttöpakkauksia shampoon, suihkugeelin ja nestesaippuan muovipullojen täyttämiseksi. Verkkokaupasta tilattujen tuotteiden pakkausmateriaalina käytämme vain toisen tai kolmannen kerran kierrätettyä ”roska”, joka saadaan kierrätyksestä. Jokaisessa pakkauksessa on myös tarra, joka muistuttaa käyttäjää käyttämään materiaalia uudelleen.

Valitettavasti emme voi toimittaa kaikkia kosmetiikkatuotteita ilman pakkausta, minkä vuoksi Nurmen nestemäiset shampoot ja hoitoaineet, voiteet, öljyt ja nestesaippuat on pakattu muovipakkauksiin.

Muovi. Muovi! MUOVI!?

Muovi on polymeeri ja sillä on useita eri variaatioita. Esimerkiksi Virossa luokitellaan ja lajitellaan 35 eri muovia. Erilaiset muovityypit jättävät erilaisen merkin ympäristöön. Mielestämme on tarpeen korostaa seuraavaa – NURME KÄYTTÄÄ 100 % KIERRÄTETTÄVIÄ MUOVIPAKKAUKSIA!

Mutta onko muovi oikeasti niin paha kuin kuvitellaan?

Nurmen hyvä ystävä latvialainen Madara Cosmetics on laatinut taulukon, jossa kuvataan erityyppisten muovipakkausten ympäristövaikutusta (“A Holistic View of the Role of Flexible Packaging in a Sustainable World” 2018 (flexpack.org)). Taulukosta voidaan nähdä, että muovipakkausten ympäristövaikutus on itse asiassa pienempi kuin esimerkiksi lasin tai alumiinin, koska sen tuotanto vaatii 15 kertaa vähemmän vettä ja se säteilee viisi kertaa vähemmän kasvihuonekaasua yhden yksikön valmistamista kohden.

Nurme looduskosmeetika

Suurin ongelma nykypäivänä on se, että vain kolmasosa muovipulloista kierrätetään ja loput kaksi odottavat hajoamistaan kaatopaikalla tai valitettavasti merenpohjassa.

Siksi kannustamme kaikkia ympäristöstä välittävää – älä heitä muovipakkausta roskakoriin, vaan laita se kierrätykseen!

Aloita jo tänään!

Suomessa on tällä hetkellä poikkeustilanne, ja ehkä nyt olisi hyvä aika miettiä kotona käytettyjen pakkausten kierrättämistä. Oletko koskaan laskenut, miten monta muovista kosmetiikkapakkausta perheessäsi käytetään kuukaudessa – voidepurkit, shampoot, hoitoaineet, vartalokuorinnat, nestesaippuat jne.? Kuinka paljon muovijätettä perheesi tuottaa vuosittain? Tämä määrä voi yllättää. Olemme tottuneet heittämään tyhjät muovipakkaukset kotitalousjätteeseen, ja mielestämme olemme päässeet siitä eroon. Todellisuudessa sinulla on kuitenkin mahdollisuus pienentää hiilijalanjälkeäsi, olla ympäristöystävällinen ja näyttää hyvää esimerkkiä tuleville sukupolville.

Mutta miten aloittaa? Se on helppoa!

Nurme looduskosmeetikaItse asiassa Nurme on ottanut ensimmäisen askeleen puolestasi. Yritys on allekirjoittanut sopimuksen Producer Responsibility Organization (TVO) -järjestön kanssa, joka osallistuu aktiivisesti pakkausjätteen keräysjärjestelmien kehittämiseen tarjotakseen kaikille Viron asukkaille kätevän ja saavutettavan palvelun. Jos meidän on maksettava kuukausittainen jätemaksu kotitalousjätteen hävittämisestä, voimme kaikki antaa puhdasta pakkausjätettä pois ILMAISEKSI – Nurmen kaltaiset paketointiyritykset ovat jo maksaneet tämän maksun puolestasi. Voit siis viedä pakkaukset julkiseen pakkauspisteeseen. Lähin pakkauspiste löytyy osoitteesta www.tvo.ee/pakendipunktid tai kuhuviia.ee.

Ethän hävitä tyhjiä pakkauksia kotitalousjätteen mukana.

Koska kaikki Nurmen muovipakkaukset ovat 100 % kierrätettäviä, ethän heitä tyhjiä pakkauksia kotitalousjätteen mukana. Sen sijaan pyri kierrättämään mahdollisimman paljon materiaalia. Kierrätyksen aloittamiseksi jätteet tulee ensin kerätä erilleen – biojäte, paperijäte ja muovijäte tulee lajitella. Kukaan ei halua käyttää uudelleen perunakuoren “kompottia”, maitokartonkeja, shampoopulloja, vaippoja jne. Puhdistaminen vaatii yksinkertaisesti liikaa energiaa ja vettä. Lisäksi muovipakkausten lähettäminen muun kotitalousjätteen mukana aiheuttaa merkittävää vauriota ympäristölle, koska muovin hajoaminen kestää satoja tai jopa tuhansia vuosia.

Muovipakkausten hävittäminen on tehty käteväksi

Muovipakkausten kerääminen ja hävittäminen on tehty entistä helpommaksi. Jotkut jätehuoltoyritykset voivat kerätä kaikki puhtaat pakkaukset (mukaan lukien kosmetiikkapakkaukset ja shampoopullot) pussissa, jotka viedään pois ILMAISEKSI kerran kuussa. Tämä tekee kierrättämisestä entistä kätevämpää ja auttaa edistämään ympäristönsuojelua.

Nurme ei voi ottaa tyhjiä muovipakkauksia takaisin kierrätystä varten

Nurme looduskosmeetikaUsein meiltä kysytään, voiko tyhjät Nurmen voidepurkit tai shampoopullot palauttaa uudelleen täytettäväksi. Itse asiassa emme voi tehdä mitään näille tyhjille muovipakkauksille, kuin laittaa ne itse kierrätykseen. Tämä johtuu siitä, ettei muovipakkauksia voi desinfioida tai sterilisoida, koska muovi ei kestä käsittelyä. Meille on kuitenkin erittäin tärkeää pakata tuotteemme puhtaaseen ja steriiliin pakkaukseen estääksemme mikrobien pääsyn tuotteeseen. Tämä on erittäin tärkeä osa valmistajan vastuullisuutta. Siksi Nurme ei koskaan käytä samaa muovipakkausta eikä myöskään myy niitä asiakkaille.

Kierrätetyn pakkauksen uusi elämä

Suosittelemme kuitenkin lämpimästi käyttämään tyhjiä muovipakkauksia kotona. Voit esimerkiksi säilyttää Nurmen voide- tai vartalokuorintapurkeissa nappeja, neuloja, hiusnauhoja, mausteita, liituja, kyniä jne. tai etsiä niille paikan autotallista. Voit myös halutessasi poistaa tarrat pakkauksesta.
Nurme looduskosmeetika taaskasutus

Mutta entä pakkaukset, jotka puhdistat, keräät ja kierrätät? Ne luokitellaan materiaalin mukaan. Sitten ne murskataan, puhdistetaan huolellisesti ja rakennetaan uudelleen. Käyttämästäsi Nurme-voidepurkista voi tulla uusi kosmetiikkapakkaus, urheiluvaate, käsilaukku tai vaikkapa pistorasia 🙂

Yhdessä voimme pitää maailman puhtaana. Kiitämme sinua koko Nurmen perheen puolesta!

 

×