Mikä on nuorekkaan ihon salaisuus? 39-vuotias Maie näyttää tietävän sen

Mikä on nuorekkaan ihon salaisuus? 39-vuotias Maie näyttää tietävän sen

Maie meditoi, kiipeää vuoren ensimmäistä kertaa muutamaan kuukauteen, juoksee ja hengittää belgialaista ilmaa. Vaikea sanoa, onko tämä hänen kauniin ihonsa salaisuus…

Nurme looduskosmeetika

Maie Sirel (39) muutti Belgiaan tyttärensä Liisan ja poikansa Raidin kanssa seitsemän vuotta sitten, kun perheen isä sai työtarjouksen. Maie oli juuri aloittanut maskeeraajan uran Tallinnassa, mutta hän päätti muuttaa uuteen maahan, koska hänen mielestään on tärkeää, että koko perhe pysyy yhdessä.
Vuoden 2020 alkuun asti hän työskenteli valokuvaajien, muotisuunnittelijoiden ja tuotantoyhtiöiden kanssa, vaikka hänen työnsä oli pääasiassa Brysselissä. Mutta Maien koti sijaitsee 150 kilometriä Belgian pääkaupungista Manhayn kunnassa (yhtä suuri kunta kuin Viron Kohila), pienessä kylässä nimeltään Harre, jossa jokainen tuntee jokaisen. Maie sanoo, että hänen oudot ja epätavanomaiset tapansa, kuten uiminen jäisessä järvessä, saavat kyläläiset kääntämään päänsä.

Vaikka hän on perustanut kotinsa kaukana kotoa, hän ei ole unohtanut Viroa tai virolaisia perinteitä. Siksi Nurme Cosmetics -luonnonkosmetiikalla, jonka hän on löytänyt yli kymmenen vuotta sitten, on edelleen tärkeä paikka hänen sydämessään. Kiintymys on niin voimakas, että jopa hänen elonsa aikana Belgiassa hän ei ole edes yrittänyt etsiä jotain uutta kaupan hyllyiltä.

“Nurme Cosmeticsin tuotevalikoima on voittanut erityisen paikan sydämestäni, minkä vuoksi en edes ole tutkinut Belgiassa myytyä kosmetiikkaa. Tietysti täällä on muita hyviä luonnollisten kauneustuotteiden valmistajia, mutta en ole edes vilkaissut niitä päin”, sanoo Maie. Hän ilmoitti käyttävänsä tuotteita läheisesti myös Elbrusilla – Venäjän korkeimmalla vuorenhuipulla, jolle hän aikoo kiivetä tänä kesänä.

Nuorekkaan ihon salaisuus

“En ole koskaan käynyt Venäjällä tai välittömästi kiivennyt alueen korkeimmalle huipulle”, hän sanoo. Maie ottaa mukaansa Nurme Cosmeticsin magnesiumöljyn väsyneiden jalkojen herättämiseksi ja sheavoin ja jojobaöljyn ihonsa hoitamiseen, koska jopa kesällä vuoren huipun lämpötila on jopa -20 astetta.

jojobaõliMaie tutustui jojobaöljyyn ensimmäistä kertaa vuonna 2011. Hän oli juuri valmistunut Make Up Store -meikkikoulusta ja esitteli mineraalikosmetiikkaa sivutyönä luonnontuotemyymälässä. “Siellä asiakas kertoi käyttävänsä vain öljyjä ja ylisti erityisesti jojobaöljyä. Itse käytin tuolloin vain voiteita, mutta päätin kokeilla öljyä, koska kasvojeni iho oli talvella erittäin kuiva”, hän muistelee. Hän etsi internetistä sopivaa ehdokasta ja jotenkin Nurme Cosmetics ilmestyi näytölle.

“En muista, mistä sen ostin, koska mielestäni Nurme Cosmeticsilla ei vielä ollut verkkosivustoa siihen aikaan. Jojobaöljy ei tuottanut toivottua tulosta heti, vaan ihoni kunto oikeastaan paheni – öljy ei halunnut imeytyä ihoon”, sanoo Maie. Hän laittoi pullon kylpyhuoneen hyllylle ja jätti sen sinne. Jonkin ajan kuluttua hän kuitenkin muisti myymälässä tavanneensa naisen, joka oli kertonut, että öljyn vaikutus ei näy heti. Maie päätti kokeilla öljyä uudelleen. “Kestin huonot ajat, joka kesti monta viikkoa, mutta yhtäkkiä kasvoni tuntuivat pehmeiltä ja silkkisiltä. Tämän jälkeen en ole koskaan käyttänyt mitään muuta. Jojobaöljy ravitsee ihoa erittäin hyvin ja saa sen hehkumaan”, sanoo Maie. Hän tunnustaa, että hän on saanut useita kehuja kasvojensa ihosta ja usein häneltä kysytään, mitä tuotteita hän käyttää. Maie lisää myös E-vitamiinitippoja jojobaöljyyn, joita myydään apteekeissa.

E-vitamiini ei ole vain sisäiseen käyttöön

“Keksin tämän, koska useat ikääntymistä ehkäisevät voiteet sisältävät E-vitamiinia. Itse pidän Nurme Cosmeticsin filosofiasta: paras kosmetiikka on myös sellaista, jota voit syödä luottavaisin mielin. Tämän perusteella päättelin, että E-vitamiinitipat sopivat hyvin ulkoiseen käyttöön kasvojen ihon kunnon parantamiseksi”, hän sanoo. Maien luoma resepti on niin tehokas, että myös Maien äidin entinen kollega käytti sitä. “Äitini on nykyään eläkkeellä. Tämä tapahtui muutama vuosi sitten, kun toin Nurme Cosmeticsin jojobaöljyn ja E-vitamiinin äitini työpaikalle. Jätin ne pöydälle ja kollega kysyi niistä. Äitini esitteli ihmetuotteet työkaverilleen ja hän oli heti halunnut ostaa ne”, Maie muistelee. Lisäksi hänen maskeeraajan tittelinsä saa ihmiset luottamaan häneen. Jos ehdotat jotain, tiedät sen todella toimivan.

magneesiumJojobaöljyn lisäksi yksi Maielle tärkeimmistä tuotteista on magnesiumöljy, joka herätti yllättäen hänen huomionsa sosiaalisessa mediassa. Hän oli kiitollinen tästä löydöstä, koska hän kärsi jatkuvasti jalka- ja varvaskrampeista. Joskus se äityi niin pahaksi, ettei hän voinut venytellä tuntematta kipua varpaissaan. Mutta postauksesta hän ymmärsi, että lihaskrampit johtuvat magnesiumin puutteesta, jota voidaan lievittää tehokkaimmin kohdentamalla ongelma-alue magnesiumöljyllä tai lisäämällä magnesiumhiutaleita jalkakylpyyn.

“Se on ollut suuri apu. En käytä sitä päivittäin, vaan sen mukaan, miten paljon treenasin edellisinä päivinä. Käytin sitä myös puolimaratonia (21 kilometriä) juostessani Brysselissä lokakuussa 2019”, sanoo Maie. Hän laastaroi ensin jalat rakkuloiden ehkäisemiseksi ja levitti sitten magnesiumöljyä, jotta lihakset jaksaisivat mahdollisimman pitkään. Hän juoksi puolimaratonin kahdessa tunnissa ja seitsemässä minuutissa.

Ei-juoksijasta maratoniin muutamassa kuukaudessa

“Olin erittäin ylpeä itsestäni, ja olen edelleen. Juoksusta oli jäljellä viisi kilometriä ja luulin, etten enää pysty siihen, mutta pakotin itseni juoksemaan viimeiset kilometrit”, hän muistelee. Itse asiassa ennen puolimaratonia Maiella ei juurikaan ollut juoksukokemusta, koska hän aloitti harrastuksen muutama kuukausi ennen Brysselin puolimaratonia. Lisäksi treenaaminen tapahtui haastavissa olosuhteissa.

Nurme looduskosmeetika

“Kotini ympäristö on hyvin vuoristoinen ja ajattelin, että miten ihmeessä onnistun treenaamaan täällä. Ystäväni kuitenkin sanoi, että jos asetan tietyn reitin ja aikataulun, aloittaminen olisi helpompaa”, hän sanoo. Maie alkoi juosta kolme kertaa viikossa. Tavoitteena oli juosta seitsemän kilometriä kerrallaan. Aluksi hän liikkui vaihtelevaa tahtia, välillä kävellen ja välillä juosten. Niin paljon kuin pystyin kerrallaan. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän juoksi puolimaratonin tauotta ja suunnittelee juoksevansa täyden maratonin joku päivä. Sitten, kun asiat ovat paremmin maailmassa.
“Lisäksi harjoitan meditointia ja Soma-hengitystä. Nämä ovat tuoneet minut lähemmäs luontoa, joka on minulle paikka, josta löydän tasapainon ja rauhan. Siksi minulle on tärkeää, että myös kauneudenhoitotuotteet ovat luonnollisia”, Maie selittää.

Rakkautta toisella silmäyksellä

Tämä selittää myös, miksi Maiella on useita suosikkeja Nurme Cosmetics -tuotevalikoimassa. Jojoba- ja magnesiumöljyn lisäksi saippua on kolmen suosikin joukossa. Mutta hän ei rakastunut ensimmäisellä silmäyksellä, kun hän sai Nurme Cosmetics -lahjasetin joululahjaksi vuonna 2009. Tämä oli hänen ensimmäinen kokemuksensa Nurme Cosmetics -brändistä. “Lahjasetissä oli avokadovartalovoi ja porkkanasaippua. Ensimmäinen reaktioni oli haistaa saippuaa. Avasin laatikon ja valmistauduin upeaan tuoksuun, koska useimmilla kosmetiikkatuotteilla on hyvä tuoksu, mutta luonnollisen porkkanasaippuan tuoksun ei pitäisi olla liian voimakas”, Maie muistelee, että ensimmäinen kontakti ei saanut hänen polviaan notkumaan. Lisäksi hän tiesi saippuoista vain sen, että se kuivaa ihoa ja saa sen tuntumaan kireältä. Maie sanoo nyt, ettei hän olisi voinut olla enemmän väärässä.

Nyt hän voi luottavaisin mielin sanoa, että oikea saippua ei kuivaa ihoa, vaan huolehtii siitä, minkä vuoksi hän yllätyksekseen lopetti vartalovoiteiden käytön pitkäksi aikaa. “Lopetin erilaisten suihkugeelien käytön siitä päivästä. Voin laskea sormilla, kuinka monta kertaa olen käyttänyt puhdistusaineita yksinkertaisen ja puhtaan saippuapalan sijaan viimeisten kymmenen vuoden aikana”, hän sanoo.

Mäntytervasaippua pitää psoriaasin kurissa

tõrvaseepRenee, Maien lasten isä, joka kärsii synnynnäisestä psoriaasista, tarvitsee Nurme Cosmeticsin mäntytervasaippuaa. “Se on yksi ainoista tuotteista, joka auttaa pitämään sairauden kurissa. Ennen hän käytti apteekista ostettua hormonivoiteita, mutta niiden aktiiviset ainesosat ovat erittäin vahvoja ja muihin tuotteisiin verrattuna mäntytervasaippua oli selvä voittaja”, hän selittää. Maie sanoo, että teininä Reneen ihotulehdus oli niin vakava, että hän joutui sairaalaan. Sairautta ei voida kuitenkaan täysin parantaa, koska se on aina läsnä veressä, ja terveydentilasta riippuen se joko ilmenee tai ei. Maien mukaan stressi on suuri tekijä. “En muista, mistä luimme siitä, mutta opimme, että mäntytervasaippualla on antibakteerinen vaikutus, joten sen pitäisi auttaa.” Maie sanoo, että mäntytervasaippua lievitti ongelmaa. Nyt kun perhe vierailee Virossa, he ostavat suuren määrän mäntytervasaippuaa.

Maie ja hänen perheensä ei kuitenkaan ole ainoita niin sanottuja Nurme Cosmetics -tuotteiden “viejiä”, koska heidän perheensä Virossa tietää, että Belgiassa vieraillessaan mukana on oltava Nurme Cosmetics -saippuaa.

“Äitini vieraili luonani, eikä ole liioiteltua sanoa, että hänen matkalaukussaan oli 15 palaa saippuaa. Tallinnan lentokentällä häneltä oli turvatarkastuksen aikana kysytty niistä. Äitini oli sanonut, että ne ovat täysin tavallisia saippuoita, jotka ovat saatavilla kaupoissa”, sanoo Maie. Suuri neliöiden määrä oli herättänyt epäilyksiä skannauksen aikana. Maie ja hänen äitinsä vitsailevat, että vanhempien on tuotava tyttärelleen saippuaa vieraillessaan, koska sitä ei myydä Belgiassa.

Jojobaöljy tasapainottaa ihoa

näopesu seepMaien 13-vuotias tytär Liisa ja 11-vuotias poika Rait ovat myös kokeilleet Nurme Cosmeticsin tuotteita. “Kun he olivat vielä pieniä, ostin heille Nurme Cosmeticsin lasten saippuaa. Jos muistan oikein, se oli kääritty upeaan kukkaiseen pakkaukseen. Nykyään Liisa kuitenkin puhdistaa kasvonsa syväpuhdistavalla hiilisaippualla”, hän selittää. Finneistä on mahdotonta päästä kokonaan eroon, mutta sitä voidaan lievittää. Pesun jälkeen Liisa suihkuttaa kasvoilleen virkistävää ruusuvettä ja levittää jojobaöljyä suoraan pullosta.” Maie huomauttaa leikkisästi, että tyttärellä ei ole valinnanvaraa, vaan hän joutuu käyttämään samoja tuotteita kuin äitinsäkin. Hän kertoo myös, että jojobaöljy auttaa akneen, koska sen pH-taso on lähellä ihmisen ihoa ja siksi sillä on tasapainottava vaikutus.

Älä laita hedelmiä muovipussiin

Vaikka kosmetiikkatuotteiden tehokkuus on Maielle tärkeää, ajan mittaan myös niiden koostumuksesta ja kestävyydestä on tullut tärkeää. “En tietenkään ajatellut näitä asioita jonkin aikaa sitten. Kaikki tämä on ollut asteittaista. Ensimmäistä kertaa Nurme Cosmetics -saippuaa käytettäessä saippuan koostumus ei ollut tärkeää, vaan se, toimiiko se. Vasta sitten, kun aloitin sen käytön, huomasin, että tuote on luonnollinen ja ainesosaluettelo on suhteellisen lyhyt”, hän kertoo.

Seuraavaksi hän huomasi, että Nurme Cosmetics -tuotteet ovat hyväksi myös ympäristöille, koska tuotteesta jää jäljelle vain pieni määrä muovia. Belgiassa muovia ei saa heittää normaaliin roskakoriin tai sekalaiseen kotitalousjätteeseen. Maie seuraa samankaltaista tapaa myös kotinsa ulkopuolella. “Kun käyn kaupassa, en käytä läpinäkyviä muovipusseja ostaessani hedelmiä, vaan kannan mukanani uudelleenkäytettäviä pusseja”, hän kertoo. Hän myös ostaa uusia vaatteita hyvin harvoin, vain silloin, kun se on tarpeen. Hän esimerkiksi ostaa vuorikiipeilykengät Elbrusilla käytettäväksi. Hän mieluummin käy kirpputorilla tai vintage-kaupassa, josta hän äskettäin löysi erittäin laadukkaan takin 1980-luvulta. “En elä ”shop until your drop” -ilmaisun mukaan. Ihmiskunta on osa luontoa ja siksi minulle on erittäin tärkeää edistää sen suojelemista.”

“Kiitän sydämestäni Nurme Cosmetics -perhettä turvallisen sillan rakentamisesta luonnon välille, joka antoi minulle mahdollisuuden kävellä turvallisesti ja vapaasti.”

Kiitos Maie tarinasi jakamisesta!

×