Helppo vinkki parempien harjoittelutulosten saamiseksi nopeammin

Helppo vinkki parempien harjoittelutulosten saamiseksi nopeammin

Uuden vuoden alkaessa monet ovat tehneet uuden vuoden päätöksen tulla terveemmäksi ja harrastaa enemmän urheilua. Innolla aloitettu urheilu voi kuitenkin aiheuttaa lihaskramppeja, kipua, uupumusta ja väsymystä tai pahimmassa tapauksessa johtaa yliharjoitteluun. Liikuntaa voidaan tukea oikealla ruokavaliolla, mutta on toinenkin yksinkertainen tapa tehostaa harjoittelua ja kestävyyttä.

MagneesiumihelbedMitä prosesseja kehossa tapahtuu urheilun aikana ja miksi on tärkeää palauttaa voimia?

Harjoittelun aikana lihasten glykogeenia käytetään tuottamaan energiaan tarvittavaa glukoosia. Glukoosiaineenvaihduntaan osallistuvat entsyymit kuitenkin tarvitsevat magnesiumia, jota ilman prosessi on mahdoton. Glykogeenivarastot ovat kehon pääpolttoainetta harjoittelun aikana, minkä vuoksi keholle on erittäin tärkeää pystyä syntetisoimaan ja käyttämään glykogeenivarastoja glukoosiksi muuttamiseen harjoittelun aikana. Mutta koska intensiivisen harjoittelun aikana tapahtuu magnesiumin menetystä, on erittäin tärkeää varmistaa riittävät magnesiumvarastot. Tämä on tärkeää harjoittelutulosten parantamiseksi sekä nopeamman palautumisen saavuttamiseksi harjoittelun jälkeen.

Mikä on magnesium?

Magnesium – magnesiumhiutaleet / magnesiumöljy / magnesiumkloridi / magnesiumsuola / magnesiumsitraatti / magnesiumglysinaatti

MagneesiumihelbedMagnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista, joita ihmisiltä puuttuu eniten. Sillä on myös erityisen vastuullinen rooli. Osallistumalla jopa 300 eri aineenvaihduntaprosessiin magnesium suojaa sydäntä, auttaa hallitsemaan verenpainetta ja poistamaan inflammatorisia patogeenejä. Lisäksi magnesium on hyvä energian palauttaja, mikä tekee siitä korvaamattoman kumppanin kaikille, etenkin urheilijoille.

Miten magnesium voi parantaa harjoittelutuloksiani?

Magnesiumilla on tärkeä rooli prosesseissa, jotka vaikuttavat lihasten toimintaan, hapen hyödyntämiseen ja elektrolyyttien tasapainoon. Edellä mainittujen lisäksi magnesium on myös välttämätön aine proteiinisynteesissä, mikä on tärkeää lihasten rakentamisessa. Liikunnan aikana keho tuottaa glukoosia glykogeenivarastoista, mikä on välttämätöntä harjoitustulosten saavuttamiseksi. Mutta tähän tarvitaan magnesiumia. Lisäksi magnesium auttaa rauhoittamaan lihaksia ja vähentämään erilaisia vammoja.

Mistä tiedän, että minun pitäisi käyttää magnesiumia harjoittelun aikana?

Magnesiumin puute voi ilmetä usealla tavoin. Yleisimpiä oireita ovat lihaskrampit ja -kivut, jotka johtuvat maitohapon liiallisesta kertymisestä sekä jatkuva väsymys, pienemmät harjoittelutulokset ja hitaampi palautuminen. Lisäksi voi esiintyä päänsärkyä, migreeniä, ahdistuneisuutta ja jatkuvaa nälkää.

Miten voin täydentää magnesiumvarastoja mahdollisimman nopeasti?

Magneesium

On useita tapoja palauttaa magnesiumvarastoja. Nopein ja tehokkain tapa on käyttää magnesiumia ulkoisesti lisäämällä magnesiumhiutaleita jalkakylpyyn tai hieromalla magnesiumöljyä ihoon. Magnesium ei imeydy hyvin suoliston läpi ja liiallisilla määrillä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Siksi ulkoinen käyttö on paljon helpompaa ja haluttuja tuloksia saadaan nopeammin. Magnesiumhiutaleita voidaan käyttää jalka- tai kokovartalokylvyssä. Suosittelemme jalka- tai kokovartalokylpyä 2-3 kertaa viikossa. Tarvittaessa voit toistaa tämän toimenpiteen myös useammin.

Magnesiumhiutaleet sopivat kaikenikäisille sekä raskauden ja imetyksen aikana. Jos käytät magnesiumöljyä, suihkuta sitä iholle ja anna sen imeytyä. Paras aika käyttää magnesiumia on kylvyn tai suihkun jälkeen, jolloin ihohuokoset ovat avoinna, mikä edistää magnesiumin imeytymistä. Öljyä käytettäessä saatat tuntea pientä kihelmöintiä tai kutinaa ensimmäisellä käyttökerralla, mikä voi olla merkki magnesiumin puutteesta ja johtuu magnesiumin nopeasta imeytymisestä ihoon. Säännöllisessä käytössä tämä katoaa.

Miksi tabletit eivät ole paras vaihtoehto?
Magnesiumravintoainelisät, liukenevat tabletit ja rakeet auttavat lievittämään magnesiumpuutetta, mutta ne myös kuormittavat aineenvaihduntaa ja voivat aiheuttaa vatsaongelmia, jonka tuloksena magnesiumin tarvittavan määrän liukeneminen voi kestää kauemmin. Nopein ja tehokkain ratkaisu magnesiumin puutteeseen on siis magnesiumvalmiste, joka imeytyy ihon läpi – jalkakylpyyn lisättävät magnesiumhiutaleet tai ihoon hierottava magnesiumöljy.
Magneesium

Miksi magnesiumin vaikutus on paras ihon läpi imeytettynä? 
Usean asiantuntijan mukaan ulkoinen käyttö on tehokkain ja nopein tapa palauttaa magnesiumvarastoja. Tämä johtuu siitä, että elimistö imee tarvittavan määrän magnesiumia ensimmäisten 20 minuutin ajan, joten yliannostus on käytännöllisesti mahdoton. Lisäksi et joudu huolehtimaan epämiellyttävistä sivuvaikutuksista, kuten vatsakivuista tai ripulista.

×