Mitä tehdä, jos vauvan iho on kuiva, karhea ja hilseilevä?

Mitä tehdä, jos vauvan iho on kuiva, karhea ja hilseilevä?

Pienten lasten ihonhoidossa on erittäin tärkeää tarkistaa tuotteiden ainesosat ja varmistaa, että ne tukevat lapsen ihon luonnollisia puolustusmekanismeja ja antavat ihon hengittää. Vauvoille tulisi valita tuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu suojaamaan pienten lasten herkkää ihoa vaurioilta.

Mitä tehdä, jos vauvan iho on kuiva, karhea ja punoittava?

BeebiõliKoska vauvan iho on monta kertaa ohuempi ja herkempi kuin aikuisen, asianmukainen ihonhoito on äärimmäisen tärkeää. Vauvan ihon luonnollinen suojakerros kehittyy muutaman ensimmäisen viikon aikana, ja vanhempien lasten suojakerros uudistuu hitaammin kuin aikuisilla. Ihoa suojaavalla happokerroksella on kuitenkin suojaava vaikutus erilaisilta bakteereilta ja patogeeneiltä. Kemikaalit ja hajusteet voivat aiheuttaa kuivumista, ärsytystä ja ihottumaa vauvan iholle, mikä vaurioittaa vauvan luonnollista ihokerrosta ja tekee siitä alttiimman erilaisille bakteereille. Mutta miten vältät vauvan iho-ongelmia ja mihin tulisi kiinnittää huomiota ihonhoidossa?

Vauvojen ja taaperoiden yleisimmät iho-ongelmat

Vauvojen ihon pääongelmia ovat hilseily, vaippaihottuma ja atooppinen ihottuma. Koska pienten lasten iho on huomattavasti ohuempi ja herkempi kuin aikuisen, se on myös alttiimpi useille ärsykkeille ja iho-ongelmille.

Ihon hilseily

Vauvan ihon talineritys on merkittävästi alhaisempi, mutta ihon sarveiskerroksessa on enemmän kosteutta. Tämä tarkoittaa, että vauvan ja taaperon iholla on erittäin ohut vesirasvakerros, joka voi helposti kuivua. Vauvan ihon alttius kylmälle ja vaurioille on huomattavasti suurempi kuin aikuisen ihon. Siksi on tärkeää varmistaa vauvan ihon maksimaalinen kosteutus. Jos vauvan iho alkaa kuivua ja hilseillä, on ryhdyttävä välittömästi lisätoimenpiteisiin. Suosittelemme lisäämään muutaman tipan Nurme Cosmetics -vauvaöljyä kylpyveteen ja hieromaan ihoa kosteuttavalla vartalomaidolla kylvyn jälkeen. Mieto vartalovoide edistää ihon luonnollisen suojakerroksen palautumista ja se on hyödyllinen myös vaurioituneelle iholle.

Vaippaihottuma

Vaippaihottuma on yksi yleisimmistä vauvojen iho-ongelmista. Sitä ilmenee usein ensimmäisenä vuotena ja usein häviää itsestään vaipan käyttämisen loputtua. Pääsyynä on usein pitkittynyt altistuminen virtsalle tai ulosteelle. Tiettyinä aikoina vauvat ovat kuitenkin erityisen herkkiä vaippaihottumalle, kuten siirryttäessä äidinmaidosta keinotekoiseen maitoon tai useiden sairauksien aikana ja antibioottihoidon jälkeen, mikä voi johtaa hiivan liikakasvuun ja pahentaa ihottumaa. Vaippaihottuma ilmenee usein punoituksena ihoalueella, joka on läheisessä kontaktissa vaipan kanssa.

Miten se parannetaan?

mähkmelööveVaippaihottumaa hoidettaessa on tärkeää pitää vauvan iho kuivana ja suojata sitä ärsykkeiltä, jotta se ei pahene. Imukykyisten kertakäyttöisten vaippojen käyttö voi myös auttaa parantamaan ihottumaa. Lisäksi vaippa tulisi vaihtaa mahdollisimman usein, vähintään kahden tunnin välein päivän aikana ja kerran yön aikana. Jokaisen vaipanvaihdon jälkeen on tärkeää pestä alue lämpimällä vedellä ja saippuattomalla pesuaineella. Akuutin ihottuman tilanteessa voit käyttää myös kylpyöljyä. Pesun jälkeen iho tulee taputella kuivaksi ja antaa kuivua. Suosittelemme käyttämään hajusteetonta ja säilöntäaineetonta suojaavaa voidetta tai salvaa iholle ennen uuden vaipan pukemista. A-, B-, C- ja E-vitamiini- ja antioksidanttipitoisella sheavoilla on kosteuttavia ja parantavia ominaisuuksia ja se on tehokas apu ihottumiin. Sheavoita voidaan käyttää myös ihottumien ehkäisemiseen ja hoitoon. Nurme Cosmeticsin vauvan monikäyttöinen vartalobalsami, joka on hajusteeton ja hellävarainen vauvan iholle, on myös upea vaippavoide. Tämä on korvaamaton tuote talvella, koska nukkuessa ulkona, kävellessä tai leikkiessä ulkona kylmyys voi usein tehdä vauvan ihosta punoittavan ja karhean. Vauvan balsami huolehtii vauvan ihosta ja antaa erinomaista suojaa kylmyyden aiheuttamilta vaurioilta.

Mitä välttää?

Jos vaippaihottumaa esiintyy, älä käytä antifungaalisia tai antibakteerisia aineita ilman lääkärin ohjeistusta. Jos epäilet tulehdusta, ota yhteys dermatologiin. Vältä kaikkia saippuaa, alkoholia, hajusteita ja muita kemikaaleja sisältäviä tuotteita, mukaan lukien kosteuspyyhkeitä, koska niissä voi olla ihoa ärsyttäviä kemikaaleja. Varmista myös, ettei vaippa ole liian tiukalla ja että vauvan iho saa hengittää.

Atooppinen ihottuma

Toisin kuin vaippaihottuma, atooppinen ihottuma on tulehduksellinen kutiseva ihosairaus, joka aiheuttaa punaisuutta ja karheita kutisevia alueita iholle. Taudille on ominaista aaltoileva esiintyminen ja uusiutuminen ajan myötä. Yleensä atooppinen ihottuma esiintyy noin neljän kuukauden iässä ja se voi parantua itsestään ajan myötä. Atooppisen ihottuman pääasiallinen syy on immuunireaktio ja ihotulehdus johtuu monista tekijöistä. Ulkoisia tekijöitä ovat muun muassa karhea tai muuten ihoa ärsyttävä vaatetus, ihon hankaaminen, kylmä ja kostea ympäristö tai liian kuiva tai kuuma ilma, liiallinen vesikäsittely, hikoilu, saippuapohjaiset pesuaineet ja useat kemikaalit sekä ihonhoidossa että pyykinpesussa. Lisäksi ärsykkeitä ovat muun muassa stressi, sairaus ja ruoka-aineyliherkkyydet sekä allergiat.

Miten se parannetaan?

Mielessä on pidettävä kolme asiaa atooppista ihottumaa hoidettaessa:

  1. Tärkein on kuivan, herkän ja vaurioituneen ihon säännöllinen ja oikeaoppinen hoito. Lievän ihottuman tapauksessa tämä voi riittää;
  2. Oikeaoppisen ihonhoidon lisäksi on äärimmäisen tärkeää tunnistaa allergeenit ja välttää niitä mahdollisimman paljon. Erikoislääkärit voivat auttaa tunnistamaan allergeenit;
  3. Lääkärin määräämää paikallishormonivoidetta käytetään myös sairauden hoitoon ja hallintaan.

Miksi vauvan ihonhoidossa ei pitäisi käyttää tavallista kosmetiikkaa?

kreem beebileEteerisiä öljyjä ei suositella annettavaksi alle kuuden kuukauden ikäisille vauvoille. Ei ihon, ilman tai suun kautta. Valitettavasti lähes kaikki markkinoilla olevat vauvankosmetiikkatuotteet ovat hajustettuja ja ne sisältävät vahvoja hajusteita ja kemikaaleja. Mutta vauva ei tarvitse tällaisia! Vauvan iho on herkkä ja tarvitsee hellävaraisen ja kemikaalittoman menetelmän.

Siksi koko Nurme Cosmetics -vauvasarja on suunniteltu tiukkojen Ecocert-periaatteiden mukaisesti käyttäen vain ekoraaka-aineita. Lisäksi kaikki hajusteet ja kemikaalit on jätetty pois. Haluamme vauvan tulevan tähän maailmaan mahdollisimman vaivattomasti ja ilman tarpeettomia kemikaaleja. Kaikki Nurme Cosmetics -vauvasarjan tuotteet soveltuvat käytettäväksi vauvan ensimmäisestä elinpäivästä lähtien.

Mihin kiinnittää huomiota vauvan ihonhoidossa, erityisesti talvella?

Talvella ilma on kylmä ja kostea, jolloin iho tarvitsee enemmän hoitoa, etenkin nuorille lapsille. Nurme Cosmetics on kehittänyt vauvojen ja pikkulapsien ihonhoitoon laadukkaista orgaanisista ainesosista valmistetut hajusteettomat ja kemikaalittomat hellävaraiset tuotteet, jotka kosteuttavat, hoitavat ja suojaavat vauvan herkkää ihoa. Talvella syväkosteuttava vauvan balsami on hyvä apu taaperon ihonhoitoon, ja se sopii poskien, käsien ja muiden kuivien alueiden kosteuttamiseen. Jotta vauvan iho pysyisi kosteutettuna kylvyn jälkeen, voit lisätä kylpyveteen muutaman tipan orgaanista vauvaöljyä, joka kosteuttaa ja puhdistaa ihoa hellävaraisesti. Vanhempien lasten ihonhoitoon voidaan käyttää myös huulivoidetta, joka on kätevä laittaa taskuun tai reppuun päivähoitoon mennessä.

Mutta mitä ovat kasvukivut ja miten niitä lievitetään?

kasvuvaludKasvukipuja ilmenee usein vaihtelevasti, usein myöhään illalla tai yöllä. Ne kestävät yleensä puolesta tunnista kahteen tuntiin ja saavat lapsen heräämään yöllä. Kasvukipujen tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta sen ajatellaan johtuvan geneettisestä taipumuksesta ja lihasväsymyksestä, sidekudoksen löyhyydestä, huonosta ryhdistä, lattajaloista tai mahdollisesti psykosomaattisista tekijöistä.

Kasvukipuja voidaan lievittää esimerkiksi pitämällä lämmintä pussia kipeällä alueella, hieromalla tai antamalla lapselle rentouttavan magnesiumhiutaleilla varustetun jalkakylvyn. Magnesiumkylpy rauhoittaa, lievittää kipua ja parantaa unensaantia, mikä ehkäisee yöheräilyjä. Lisää lämmintä vettä kylpyyn ja lisää noin 80 grammaa (puoli lasillista) magnesiumhiutaleita. Anna lapsen liuottaa jalkoja kylvyssä noin 20 minuutin ajan. Jalkakylpyä voidaan toistaa 2-3 kertaa viikossa. Magnesiumin liiallinen saanti ihon läpi on käytännössä mahdotonta, koska vartalo säätelee annostusta itse.

Tutustu kaikkiin Nurme Cosmetics -vauvasarjan tuotteisiin, koska ne tekevät sekä äidistä että vauvasta onnellisen!!

×