Väärällä huulivoiteella voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

raviv huulepalsamKärsitkö kuivista huulista talvisin? Tiedämme sen tunteen, kun huomaat jättäneesi huulivoiteesi kotiin. Meidän on myönnettävä, että kun näin käy, juoksemme lähimpään kauppaan ostamaan Nurmen huulivoidetta, jotta kuivat ja halkeilevat huulet eivät pilaa koko päivää. Tuntuu mahtavalta, kun voit vihdoin kosteuttaa huuliasi Nurmen suojaavalla minttuhuulivoiteella. Mutta miksi näin on, eivätkö huulemme voi kosteuttaa itseään?

Haluamme kertoa lisää huulien ihon erityispiirteistä, talven vaikutuksesta huuliin, huulirasvaoireyhtymästä, erilaisista ainesosista ja siitä, miksi suosia luonnollista huulivoidetta.

Huulten iho on hyvin ohut ja herkkä. Ihossa on hiki- ja talirauhasia, jotka pitävät ihon kosteutettuna, mutta tämä ei koske huulia. Huulillamme ei ole näitä rauhasia, eivätkä ne tuota melaniinia, joka suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä. Huulet tarvitsevat ulkoista tukea suojautuakseen ankaralta auringolta, tuulelta, kuivalta ja kylmältä ilmalta. Punoittavat, polttavat, kuivat tai karheat huulet ja halkeilevat suupielet ovat ensimmäisiä merkkejä vaurioituneesta huulista.

nurme huulepalsamEnsimmäinen askel huulten hoidossa on juoda tarpeeksi vettä, syödä terveellisiä rasvoja ja noudattaa monipuolista ruokavaliota, jotta keho saa tarvittavat vitamiinit. Kuivat ja halkeilevat huulet johtuvat usein B-, A-, C- tai E-vitamiinin puutteesta, ihosairauksista, kuten atooppisesta ihottumasta, tai jopa allergisesta reaktiosta ruokaan tai kosmetiikan ainesosaan. Pohjoismaisessa ilmastossa kylmän sään ja keskuslämmityksen myötä on hyvä valita sopiva huulivoide, joka suojaa, ravitsee ja syväkosteuttaa huulia. Kaikki naiset, miehet, tädit, sedät, isoisät, isoäidit, päiväkotilaiset ja koululaiset tarvitsevat hyvän huulivoiteen elämäänsä – iällä ja sukupuolella ei ole väliä.

Usein väärästä huulivoiteesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Monet huulivoiteet sisältävät mineraaliöljyjä ja muita ainesosia, jotka edistävät riippuvuutta ja huulirasvaoireyhtymää. Varmista, että huulivoide ei sisällä mentolia, alkoholia, kamferia, fenolia ja salisyylihappoa. Näitä ainesosia sisältävät huulivoiteet muodostavat vain ulomman kerroksen huulille eivätkä itse asiassa toimi kosteusvoiteena, vaan kuivattavat huulia vieläkin enemmän ja aiheuttavat riippuvuutta. Tämä selittää ajat, jolloin levität huulivoidetta huuliin, mutta silti huulet tuntuvat kuivilta ja halkeilevat alueet eivät parane.

katkised huuledHoitaaksesi ja kosteuttaaksesi huuliasi suosi luonnollisia öljyjä, rasvoja ja vahoja, kuten kaakaovoita, avokadoöljyä tai mehiläisvahaa – Nurmen vitamiinihuulivoide koostuu myös näistä ainesosista. Mehiläisvaha luo kerroksen, joka auttaa kosteutta tarttumaan ihoon, estää sitä halkeilemasta, suojaa huulia ankarilta sääolosuhteilta ja toimii myös antiseptisenä aineena. Kaakaovoi ja avokadoöljy ravitsevat, kosteuttavat ja elvyttävät vaurioituneita huulia. E-vitamiini uudistaa ihosoluja ja suojaa haitalliselta UV-säteilyltä. Tämä huulivoide on yksi Nurmen myydyimmistä tuotteista ja lasten ehdoton suosikki, sillä kukapa ei haluaisi mandariininmakuisia huulia! Toivotaan, että tonttu tuo Nurmen huulivoiteen kaikkien paketteihin tänä jouluna!

Käyttämällä luonnollisia huulivoiteita voit olla varma, ettet tule riippuvaiseksi huulivoiteista ja että huulesi saavat parasta mahdollista hoitoa.

Löydät Nurmen luonnollisia kosteuttavia huulivoiteita täältä:

×