Kynttilät, jotka auttavat pelastamaan sekä terveyttä että luontoa

Kynttilät ovat loistava lisä jokaiseen kotiin näinä pimeinä ja kylminä aikoina, sillä ne estävät melankolista tunnetta koputtamasta oveen hämäränä talvi-iltana. Kirkas kynttilänliekki tuo lämpöä ja valoa huoneisiimme ja tekevät pimeistä illoista viihtyisiä ja miellyttäviä – tätä tunnetta voidaan jopa kutsua kynttiläterapiaksi. Olemme erityisen iloisia voidessamme esitellä sinulle uuden kynttilävalikoimamme.Sojavahast küünal

Keskustellaan lisää erilaisista kynttilöistä ja niiden ainesosista, jotta kynttilöitä valittaessa voit suojella luontoa ja tehdä omalle terveydellesi parhaan päätöksen!

Mistä kynttilät on valmistettu?

Suurin osa myymälöissä myytävistä kynttilöistä on valmistettu mineraali- tai parafiinivahasta. Parafiini on suosituin materiaali kynttilöiden valmistuksessa, koska se on erittäin halpaa ja helppoa käsitellä muihin vahoihin verrattuna. On kuitenkin syytä tietää, että parafiini on myös jäännösöljytuote, mikä tarkoittaa, että parafiinikynttilöitä polttamalla poltat myös fossiilisia polttoaineita, jotka vapauttavat ilmaan erilaisia myrkkyjä. Luonnollisia vahoja, kuten soija-, palmu-, auringonkukka-, kookospähkinä- ja mehiläisvahaa tai steariinia, voidaan tietysti käyttää myös kynttilöiden valmistuksessa, mutta ne ovat kalliimpia ja vaikeammin käsiteltäviä.

Mikä on soija ja miten soijavahaa valmistetaan?

Sojavaha küünalSoija tai soijapapu on palkokasvi, joka on peräisin Itä-Aasiasta ja jota käytetään moniin tarkoituksiin, mukaan lukien elintarvikkeissa, kosmetiikassa ja kynttilöiden valmistuksessa. Soijaöljyä saadaan soijapavuista: pavut puhdistetaan, murskataan, kuoritaan ja rullataan sitten hiutaleiksi. Näistä hiutaleista uutetaan soijaöljyä, josta puolestaan ​​voidaan valmistaa soijavahaa. Soijavahaa ja myös muita kasviöljyvahoja tuotetaan rikastamalla öljyä vedyllä tai vedytyksellä, joka kovettaa öljyä.

Miksi suosia soijavahakynttilöitä? Miksi ne ovat parempia kuin parafiinikynttilät?

Soijavaha on 100 % luonnollinen vaha, uusiutuva luonnonvara ja yksi parhaista luonnollisista vahoista kynttilöiden valmistukseen, koska se ei sisällä synteettisiä aineita. Nurmen kynttilät on valmistettu soijavahasta ja ne palavat paremmin ja puhtaammin, koska ne eivät tuota palaessaan nokea, joka tahraa seinät tai lähellä olevat esineet. Soijakynttilöiden polttaminen ei myöskään lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.

Kuten jo mainitsimme, parafiinia polttaessa vapautuu myrkyllisiä aineita: bentseeniä ja tolueenia, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää. Niiden hengittämisen sanotaan olevan terveydelle yhtä haitallista kuin passiivinen tupakointi. Lisäksi palamisen aikana vapautuva noki ja synteettiset hajusteet saastuttavat kodin ilmaa ja voivat aiheuttaa keuhko- tai sydänongelmia, joissakin tapauksissa syöpää tai autoimmuunisairauksia sekä allergioita. Lisäksi tuet uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä ostamalla parafiinikynttilöitä.

Mitä sydänlankoja käytetään? Mitä välttää ja mitä suosia?

Sojavaha küünalKynttilät on yleensä valmistettu puuvillapunotusta sydämestä, joka on vahattu tai miellyttävästi rätisevästä puulangasta. Lisäksi on olemassa myös vahvistetut sydämet, jonka keskellä kuparia tai lyijylankaa. Lyijy on kuitenkin raskasmetalli, ja monissa maissa lyijylankakynttilöiden myynti on kiellettyä, koska niiden polttaminen voi aiheuttaa lyijymyrkytystä, joka on usein kuolemaan johtava sairaus. Joissakin osissa maailmaa tuotetaan kuitenkin edelleen halpoja sydänlankoja, jotka sisältävät lyijyä, joten niitä kannattaa välttää hinnalla millä hyvänsä. Ympäristöystävällisin ja terveellisin valinta on tietysti puuvillaiset tai puiset sydänlangat.

Miten valita tuoksukynttilöitä? Mitä suosia, synteettisiä tai luonnollisia hajusteita?

Kynttilöiden hajusteina voidaan käyttää luonnollisia eteerisiä öljyjä tai synteettisiä hajusteita, jotka on valmistettu keinotekoisesti laboratoriossa. Eteeriset öljyt eivät välttämättä aina ole paras valinta, koska ne eivät kestä korkeita lämpötiloja. Kun öljyä kuumennetaan, osa siitä haihtuu, jolloin ne menettävät terapeuttiset ominaisuutensa ja osa näistä eteerisistä öljyistä voivat jopa muuttua myrkyllisiksi. Terveyden ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta paras valinta on käyttää eteeristen öljyjen ja synteettisten öljyjen seosta, joka on erityisesti suunniteltu kynttilöille ja joka on yhteensopiva vahojen, korkean lämpötilan ja palamisen kanssa. Testit ovat osoittaneet, että nämä öljyseokset vapauttavat kuumennettaessa vähiten myrkyllisiä aineita. Nurmen kynttilöissä on käytetty eteeristen ja synteettisten öljyjen seoksesta valmistettuja hajusteita, joten kaikki komponentit eivät ole luonnollisia, mutta ne ovat laadukkaita ja turvallinen valinta ympäristölle ja terveydelle.

Sojavaha küünalNurmen soijavahakynttilät ovat ympäristötietoisten ihmisten suosikki, koska toisin kuin parafiinikynttilät, niitä ei ole valmistettu kerosiinista. Kynttilöitä valmistuksessa käytämme 100 % ekopuuvillalankaa, joka on kehitetty erityisesti luonnollisille vahakynttilöille ja jonka ansiosta kynttilä palaa puhtaalla liekillä. Nurmen tuoksukynttilät valmistetaan Virossa käsin laadukkaiden eteeristen öljyjen ja synteettisten öljyjen seoksesta, joka on erityisesti suunniteltu kynttilöitä varten.

Tee pimeistä illoista kodikkaita Nurmen avulla ja valitse suosikkikynttiläsi täältä:

-40%
Varasto loppu
-40%
Varasto loppu
8.97
-40%
Varasto loppu
-40%
Varasto loppu
8.97
-40%
Varasto loppu
8.97
×