Kaikki, mitä sinun täytyy tietää kasvoöljyistä

Kasvoöljyihin liittyy paljon harhakäsityksiä, hämmennystä ja kysymyksiä. Mietitkö, kosteuttavatko kasvoöljyt ihoa todella? Vai aiheuttavatko ne mustapäitä? Tyttöystäväni sanoi, että kasvoöljyä ei pitäisi käyttää akneiholle tai rasvaiselle iholle? Mitä kasvoöljyä pitäisi käyttää voiteen sijaan? Lupaamme, että tästä artikkelista löydät vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin navigoidaksesi kasvoöljyjen maailmassa helpommin.

Miksi käyttää 100 % puhdasta kasvoöljyä?

näoõlidKasvoöljyillä on useita hyviä ominaisuuksia iholle, mutta niiden päätarkoituksena on suojella ihoa niin sanottuna lisäkerroksena. Ne lukitsevat kosteutta ihoon, säätelevät öljyn tuotantoa, pitävät ihon kosteutettuna, kimmoisana ja nuorekkaana, hoitavat ihoa antibakteerisilla ominaisuuksilla ja elvyttävät sitä vitamiineilla.

Ihomme tuottaa luonnollista talia ja kollageenia, pitäen ihon kimmoisana ja kosteutettuna, mutta tämä tuotanto vähenee ikääntyessämme. Jos emme anna iholle ylimääräisiä öljyjä ja voiteita, ihon tasapaino häiriintyy ja iho kuivuu, mikä puolestaan tekee siitä alttiimman bakteereille ja ympäristön saasteille. Tuloksena on ryppyjä, tulehduksia ja muita iho-ongelmia. Jotta iho pysyisi kimmoisana ja raikkaana, on hyvä antaa iholle rentouttava hieronta 100 % puhtaalla kasvoöljyllä. Voit hieroa ihoa Gua Shalla tai erityisrullalla ennen nukkumaanmenoa. Hyvä vinkki: säilytä Gua Shata jääkaapissa saadaksesi ylimääräisen viilentävän vaikutuksen!

100 % puhtaalla öljyllä ja ihon talilla on samankaltainen rakenne ja siksi se imeytyy hyvin. On kuitenkin tarpeen tarkastella, mitä öljyä käyttää, koska kaikkia öljyjä ei ole luotu samalla tavalla. Jotkut niistä ovat raskaita, jolloin ne eivät imeydy hyvin ihoon, vaan jäävät iholle muodostaen tukkivan kerroksen, mikä aiheuttaa mustapäitä ja muita iho-ongelmia. Puhutaan öljyjen erilaisista ominaisuuksista. Täältä löydät myös tarkkoja suosituksia siihen, mitä etsiä ja mitä välttää hoitaaksesi ihoasi kunnolla.

Käyttääkö kasvoöljyä vai kasvovoidetta? Vai molempia yhdessä? 

NäoõlidYksinkertaisesti ja lyhyesti sanottuna kasvovoiteet kosteuttavat ihoa ja kasvoöljyt lukitsevat kosteuden ihoon, joten ei ole mitään syytä, miksi et voisi käyttää molempia yhdessä.

Tarkemmin sanottuna ihon kosteusvoiteita on kahdenlaisia: okklusiivinen ja humektantti. Ensimmäinen on paksumpi voide tai öljy (okklusiivinen), joka lukitsee kosteutta ihoon ja toimii niin sanottuna muovikelmuna. Toinen on erityinen ainesosa (humektantti), joka erottaa ihon kosteuden itse kosteusvoiteesta tai ympäröivästä ympäristöstä, kuten glyseriini tai hyaluronihappo. Molempia kosteusvoiteita tarvitaan ihon tehokkaaseen kosteuttamiseen. Esimerkiksi hyaluronihappo lisää kosteutta iholle ja jojobaöljy lukitsee sitä ihoon. Pääasia on, että kasvoöljyt voivat suojata, nuorentaa ja ravita ihoa vitamiineilla, mutta ne eivät voi tarjota ylimääräistä kosteutta iholle, koska vain ylläpitävät ihon nykyistä vesipitoisuutta. On siis hyvä idea käyttää sekä öljyjä että kosteusvoiteita ihonhoitorutiinissa maksimaalisen kosteuttamisen ja suojan saavuttamiseksi.

Milloin ja miten käyttää kasvoöljyä?

Voit käyttää kasvoöljyä aamuin illoin, kesällä tai talvella, rasvaiselle tai kuivalle iholle.

Jos haluat aloittaa kasvoöljyn käytön kauneusrutiinissasi, muista noudattaa järjestystä, jolla puhdistat kasvosi ja levität voiteita, seerumia ja meikkiä. On tärkeää puhdistaa iho huolellisesti ja pestä se runsaalla vedellä ennen kasvoöljyn käyttöä, koska öljy imeytyy kosteaan ihoon ja lukitsee kosteuden ihoon helpommin (hyvä tietää: sama koskee kehon öljyämistä heti suihkun jälkeen).

Jos käytät myös seerumia, hyaluronihappoa tai kasvovoidetta, käytä aina ensin seerumia, sitten kasvovoidetta tai hyaluronihappoa ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä muutama tippa kasvoöljyä pitääksesi ihon kosteana. Odota, kunnes edellinen tuote on imeytynyt hieman ennen seuraavaa tuotetta. Kasvoöljy kestää pitkään, sillä tarvitset vain muutaman tipan heleän ihon saavuttamiseksi. Jos käytät liikaa tuotetta, iho pysyy rasvaisena ja kiiltävänä ja tuhlaat vain tuotteen. Vältä kosketusta silmiin ja jos näin tapahtuu, pese silmät runsaalla vedellä!

NäoõlidLopuksi levitä aurinkovoidetta ja halutessasi meikkiä. Jos levität liikaa kasvoöljyä, meikki ei tartu ihoon. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, kun kaikki tuotteet ovat imeytyneet. Lisäksi samaa kasvoöljyä voidaan käyttää meikin poistamiseen iltaisin! Laita pieni määrä öljyä kämmenelle ja hiero kasvoihin, kunnes meikki on poistettu. Pese sitten runsaalla vedellä, pese kasvot ja kosteuta iho uudelleen kasvoöljyllä.

Yksinkertainen aamurutiini:

Vaihe 1: herää aamulla, harjaa hampaat ja juo vesilasillinen.

Vaihe 2: pese kasvot Nurmen ruusukasvojenpuhdistusvaahdolla

Vaihe 3: taputtele kasvoja hellästi pyyhkeellä, levitä pieni määrä jojobaöljy kostealle iholle, hiero hellästi sormenpäillä tai viileällä Gua Shalla (bonus: auttaa lievittämään tyynypainautumia aamuisin)

Vaihe 4: viimeiseksi kosteuta huulet suojaavalla huulivoiteella. Voit lukea lisää huulihoidosta  täältä.

Vaihe 5: ja valmista. Aloita päivä itsevarmasti!

Mikä kasvoöljy valita?

Nurme näoõlidEri öljyillä on erilaiset ominaisuudet ja oikean kasvoöljyn valitseminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä! On tärkeää valita öljy, joka ei ole komedogeeninen ja joka on kylmäpuristettua 100 % puhdasta öljyä. Tässä ovat TOP 4 -kasvoöljysuosituksemme:

Jojobaöljy

Jojobaöljy on yksi suosituimmista, monitoimisimmista ja rakastetuimmista öljyistä kasvojenhoidossa. Jojobaöljyllä on hyvin samanlainen koostumus kuin oman ihomme tuottamalla talilla, joten se sopii monille ihmisille ja imeytyy parhaiten, koska ihomme sopeutuu siihen erityisen hyvin. Se auttaa palauttamaan ihon luonnollista öljy- ja kosteustasapainoa, soveltuen sekä rasvaisen että kuivan ihon hoitoon. Tätä öljyä käytetään monissa seerumeissa ja voiteissa, ja sitä voidaan käyttää myös yksinään kasvoöljynä. Jojobaöljy voi auttaa lievittämään punoitusta, ärsytystä ja jopa aknea, koska sen sisältämä jodi estää ja tasapainottaa aknea edistävien bakteerien kasvua.

Lisäksi jojobaöljyä voidaan käyttää meikin poistamiseen, hierontaöljynä, hiustenhoitoaineena kiillon lisäämiseksi, kynsinauhojen hoitamiseen, kantapäiden pehmentämiseen, huulivoiteena sekä auringonpolttamisen rauhoittamiseen. Öljyn hellävaraisen luonteen ansiosta se sopii erityisen hyvin herkkäihoisille ja lapsille. Myös miehet voivat käyttää jojobaöljyä parranhoitoon.

Arganöljy

argaaniaõliArganöljy on todellinen kauneuseliksiiri, joka sopii kaikille ihotyypeille ja imeytyy nopeasti. Se ei tuki huokosia, joten sitä voivat käyttää aknesta kärsivät ihmiset. Öljy sisältää runsaasti antioksidantteja, E-vitamiinia ja karotenoideja, jotka auttavat parantamaan ihon kuntoa. Arganöljy on 100 % luonnollinen ikääntymistä ehkäisevä öljy, joka vähentää tehokkaasti ryppyjä silmien ja suun ympärillä ja kosteuttaa kuivaa, kutisevaa ja herkkää ihoa. Lisäksi öljy sopii myös hiuksille, koska se ravitsee kuivaa päänahkaa ja palauttaa haaroittuneita latvoja, sekä vahvistaa kynsiä ja pehmentää kynsinauhoja.

Avokadoöljy

avokaadoõliAvokadoöljy sopii erinomaisesti kuivalle ja elottomalle iholle, koska se auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Sen sisältämä E-vitamiini suojaa vapailta radikaaleilta, jonka ansiosta avokadoöljy on yksi parhaista öljyistä ikääntyvän ihon hoitoon, koska se nostaa ihon omia kollageenitasoja ja hidastaa ihon ikääntymistä. Avokadoöljy on anti-inflammatorinen ja sopii hyvin akneihon hoitoon. Se on vitamiinipitoinen öljy, joka imeytyy syvälle ihoon, rauhoittaa auringonpolttamaa ihoa, parantaa päänahan terveyttä ja ravitsee hiuksia. Lisäksi avokadoöljy auttaa vähentämään kynsien rikkoutumista.

Porkkanaöljy

PorgandiõliPorkkanaöljy nuorentaa, palauttaa ja elvyttää ihoa. Se sisältää runsaasti beetakaroteenia ja on yksi parhaista ihosoluja elvyttävistä öljyistä korkean A-vitamiinipitoisuutensa ansiosta. Se soveltuu käytettäväksi rusketuksen aikana ja on myös erittäin hyvä rusketuksen jälkeinen aine ihon pehmentämiseksi ja tasaisen rusketuksen ylläpitämiseksi, koska se auttaa suojaamaan ihoa ilmassa ja auringossa olevilta vapailta radikaaleilta. Se ei välttämättä sovellu ihmisille, joilla on herkkä iho.

HUOM! Tärkeää: Imeytymätön öljy voi tahria vaatteita!

Mihin kiinnittää huomiota ongelmallisen ihon hoidossa?

Kuten jo luit tästä artikkelista, monet kasvoöljyt soveltuvat myös ongelmallisen, rasvaisen ja akneihon hoitoon. Vastoin yleistä uskomusta, kasvoöljyt voivat auttaa säätelemään ihon luonnollisia öljyjä ja tasapainottamaan rasvaista ihoa. On tärkeää valita tukkimaton öljy, jolla on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi jojobaöljyä tai arganöljyä. Muista välttää kookosöljyä ja vehnänalkioöljyä, koska ne ovat komedogeenisia öljyjä ja voivat tehdä ihosta tulehtuneen tukkimalla ihohuokoset.

Toivomme, että olet löytänyt vastaukset kaikkiin kasvoöljyjä koskeviin kysymyksiisi täältä, ja nyt uskallat lisätä kasvoöljyn kauneusrutiinisi. Pidä ihosi suojattuna ja kosteutettuna Nurmen kasvoöljyillä:

×