Nurmen vartalo- ja käsivoiteet paketoituna kierrätettyyn muoviin!

Nurmella pyrimme päivittäin tulemaan entistäkin ympäristöystävällisemmäksi, koska rakastamme luontoa ja välitämme ympäristöstämme. Tietenkin haluamme myös helpottaa kuluttajan päätöksiä jokapäiväisessä elämässä ja elää yhteiselossa luonnon kanssa. Olemme aiemmin puhuneet askeleistamme kohti vihreämpää tuotantoa, ja jotkut teistä ovat jo saattaneet huomata, että lupasimme lisäävämme kierrätetystä muovista tehtyjä pakkauksia Nurmen tuotteisiimme tulevaisuudessa.

Meillä on ilo ilmoittaa, että olemme ottaneet tämän suuren askeleen tänään ja käsi- ja vartalovoiteemme on nyt pakattu upouusiin kierrätetystä muovista valmistettuihin tuubeihin!

Mitä tarkalleen tämä muutos tarkoittaa?

Tällä muutoksella on suuri ympäristöllinen vaikutus Nurmella. Olemme vaihtaneet tuotteemme ympäristöystävällisempiin paketteihin, kuten pahviin, tai käyttäneet sen sijaan pakkauksettomia vaihtoehtoja saippuoillepalashampoille ja deodoranteille. Valitettavasti emme voi tarjota kaikkia kosmetiikkatuotteita ilman pakkausta, minkä vuoksi Nurmen nestemäiset shampoot ja hoitoaineet, öljyt ja nestesaippua toimitetaan kierrätettävässä muovipakkauksessa, joissa olemme käyttäneet vain monomateriaalia. Tämä tarkoittaa, että yksi paketti koostuu vain yhdentyyppisestä muovista, mikä tekee siitä helpomman kierrättää sekä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Paketit, joissa on käytetty useita eri materiaaleja, päätyvät poltettavaksi tai kaatopaikalle, koska kuluttaja ei voi purkaa niitä alkuperäisiin osiinsa ja lähettää niitä kierrätettäväksi.

Mutta tietenkin kierrätetty muovipakkaus on vieläkin parempi valinta, ja nyt käsivoiteemme ja vartalovoiteemme on paketoitu samalla tavalla. Teemme edelleen töitä luodaksemme sopivia kierrätetystä muovista valmistettuja paketteja useille muille tuotteillemme ja vähentääksemme raaka-aineiden käyttöä muovin tuotantoon.

Mikä on kierrätetty muovi?

Kierrätetty muovi on hyvä valinta – se on valmistettu joko muovista ennen kulutusta tai sen jälkeen. Nurmen tuotteet on valmistettu kulutuksen jälkeisestä muovijätteestä, eli se on hieman parempi valinta.

Jos tuote on valmistettu kulutusta edeltävästä kierrätetystä materiaalista, se on valmistettu valmistajan tai tehtaan jätteestä. Jäte tulee muovista, joka ei jostain syystä päätynyt kuluttajalle asti. Useimmiten tämä on muovijätettä tai -romua tai muita palasia – asioita, joita löytyy tehtaan lattialta tuotannon aikana ja toivottavasti päätyy kierrätykseen saadakseen uuden muodon roskakorin sijaan.

Kulutuksen jälkeisestä muovista valmistettu paketti on kuitenkin valmistettu jätteestä, joka on ollut jo kuluttajan käytössä ja viety kierrätyskeskukseen. Näitä ovat esimerkiksi vesipullot, voidepurkit ja muut paketit, jotka on puhdistettu ja vienyt kierrätykseen. Muovin jatkuvan käytön ansiosta muovilla voi olla useita elämiä ja sen ansiosta noin 580 tonnia uutta muovia jää tuottamatta vuosittain.

Miten muovia kierrätetään?

Kierrätetyssä muovissa on yleensä pieni symboli painettuna pakkaukseen ja tuotteesta riippuen symbolin keskellä voi olla numero 1, 2, 3, 4, 5, 6 tai 7. Se on helppo jättää huomiotta, mutta tällä numerolla on oikeastaan merkitys. Kierrätettävä muovi on merkitty tunnistuskoodilla, jotta kierrättäjä tietää, mitä muovia se on ja miten se tulee käsitellä.

Ensinnäkin muovi lajitellaan polymeerityypin mukaisesti. Kun se on lajiteltu ja puhdistettu, muovi voidaan joko murskata hiutaleiksi tai sulattaa pelleteiksi ennen kuin ne muovataan uusiksi tuotteiksi.

Kuinka monta kertaa muovia voidaan kierrättää?

Valitettavasti muovia ei voida kierrättää ikuisesti. Aina kun muovia kierrätetään, sen polymeeriketju lyhenee, mikä puolestaan tarkoittaa, että muovin laatu heikkenee. Samaa muovia voidaan kierrättää 2-3 kertaa ennen kuin sen laatu heikkenee niin paljon, ettei sitä voida enää käyttää uuteen tuotteeseen. Tämän jälkeen muovia voidaan edelleen kierrättää osittain, mutta vain, jos kierrätyksen aikana siihen lisätään uutta raaka-ainetta. Tämä auttaa parantamaan muovin laatua, jotta kierrätetyllä tuotteella on mahdollisuus toimia uutena, kestävänä ja tuoreena pakettina markkinoilla.

Miksi en voi vain lähettää käytettyä muovipakettia takaisin Nurmelle?

Meiltä kysytään usein, voidaanko Nurmen tyhjät voidepurkit tai shampoopullot lähettää takaisin tuotantolaitokseemme kierrätystä varten. Itse asiassa kaikki, mitä voimme tehdä näiden tyhjien muovipakkausten hyväksi, on viedä ne kierrätyskeskukseen itse. Tämä johtuu siitä, että muovipakkauksia ei voida desinfioida tai steriloida; se ei yksinkertaisesti kestä prosessia. Meille on kuitenkin erittäin tärkeää, että valmistamamme tuotteet paketoidaan puhtaaseen ja steriiliin pakettiin, jotta tuotteisiin ei pääse bakteeria. Tämä on yksi erittäin tärkeistä valmistajan vastuista. Siksi Nurme ei koskaan käytä samaa muovipakkausta eikä myy sitä asiakkailleen.

Suosi kierrätettyjä materiaaleja

Pyydämme sinua tarkkailemaan tarroja ja lyhenteitä, jotka viittaavat kierrätysmuoviin ja kierrätysmateriaalien käyttöön päivittäisessä elämässäsi. Olipa kyseessä WC-paperi, vanupuikot, ruokakassit tai jotain muuta. Asia on itse asiassa melko yksinkertainen – jos tuote on valmistettu kierrätysmateriaaleista, se yleensä mainitaan etiketissä. Löydät kierrätetyt muovituotteet symbolista ♻️. Jos näet tämän symbolin pakkauksessa, tiedät, että tuote on valmistettu kierrätetystä materiaaleista. Tarkista, että suurin osa kierrätysmuovista on kulutuksen jälkeistä, mikä tulee myös mainita selvästi pakkauksessa.

Miksi valita tällaisia tuotteita?

Kierrättämällä muovia annamme materiaalille mahdollisuuden saada uuden elämän. Näin vähennämme riippuvuuttamme ensisijaisiin raaka-aineisiin, maksimoimme muovin mahdollisimman hyvän hyödyntämisen ja estämme sen kertymistä ympäristöön. Kierrätys vähentää raaka-aineista valmistettujen muovien tarvetta, säästää resursseja, energiaa ja vettä sekä vähentää prosessin CO2-päästöjä.

Jälleen on tärkeää mainita, että mikään pakkaustyyppi ei ole parempi kuin toinen, ellei sitä viedä kierrätykseen. Pakkausjätteen hävittäminen yhdessä kotitalousjätteen kanssa aiheuttaa suurta vahinkoa luonnolle, sillä muovipakkausten hajoaminen ja maaperäksi muuttuminen kestää satoja ja jopa tuhansia vuosia. Vie siis puhdistetut purnukat keräyspisteeseen, koska kaikki Nurmen muovipakkaukset ovat 100 % kierrätettäviä, myös kierrätysmuovista valmistetut pakkaukset.

Täältä löydät aikajanan Nurmen askeleista kohti ympäristöystävällisempää tuotantoa:

×