Nurmen askeleet kohti ympäristöystävällisempää tuotantoa

Kuten jo saatatte tietää, Nurme arvostaa fyysistä ja hengellistä täyttymystä ja yhteiselossa elämistä luonnon kanssa. Nykypäivän nopeatempoisessa maailmassa ihmisillä on taipumus unohtaa nämä arvot, mikä johtaa stressiin, levottomuuteen ja irtautumiseen itsestään, muista ja luonnosta. Uskomme, että eläminen sopusoinnussa luonnon kanssa on vastaus moniin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Se myös parantaa elämänlaatua, minkä vuoksi uskomme, että siitä on hyvä puhua.

Miksi ympäristöystävällisesti kestävä tuotanto on tärkeää?

nurme

Olemme ottaneet ympäristöystävällisen kestävän tuotannon asiaksemme maailmassa, jossa massatuotannosta on tullut normi. Se tuhoaa sekä meitä että kotiplaneettaamme, jonka resursseja käytämme piittaamattomasti ja sitten heitämme pois. Ylituotanto, ylikulutus ja ylisaastuminen ovat jokapäiväisiä ongelmia nykymaailmassa.

Tiesitkö, että keskiverto nainen käyttää yli 40 erilaista kosmetiikkatuotetta päivässä? Jo 16 niistä on kasvojenhoitoaineita. Kosmetiikkateollisuus tuo markkinoille 75 miljardia yksikköä vuosittain, ja totuus on, että kulutuksemme vain kasvaa. Syynä kulutuksen kasvuun on väestön lisääntyminen ja mielikuva ihmisestä, joka on elävä ja kaunis kuolemaan asti. Tämä ei kuitenkaan ole kestävää ja siksi olemme päättäneet toteuttaa toimenpiteitä korjataksemme tämän tuotannossamme.

Mitkä ovat Nurmen arvot?

Alusta saakka Nurmen raaka-aineet ovat tulleet suoraan luonnosta.

Esimerkiksi kasveista uutetut öljyt, rasvat, vahat ja eteeriset öljyt hajusteita varten. Alkuaikoina se oli loogisin ja saatavilla olevin materiaali. Nykyään kosmeettisten raaka-aineiden suurteollisuus on saavuttanut pisteen, jossa kasveista valmistetaan lisäaineita, kuten emulgointiaineita, säilöntäaineita ja stabilointiaineita. Tämä on antanut Nurmelle mahdollisuuden astua saippuanvalmistajan imagon ulkopuolelle ja tuoda tuotevalikoimaan voiteita, vartaloemulsioita, shampoita, balsameita ja vartalonpesuaineita

Nurme sanoo ei eläinkokeille.

Yksi syy tähän on, että eläinkokeet on kielletty Euroopassa, ja toinen syy on tietenkin se, että eläimillä testaaminen on epäeettistä. Eläinkokeet korvataan ihmisihoa jäljittelevällä materiaalilla.

Nurme sanoo ei mikromuoville.

mirkoplast

Mikromuovit ovat myös kiellettyjä Euroopassa ja sen sijaan käytämme oikeita ainesosia, kuten merisuolaa merimineraalikuorinnassa, sokeria tyrni-appelsiinisokerikuorinnassa ja hohkakivijauhetta ja mantelinkuorijauhetta kuorivassa jalkasaippuassa.

Nurme sanoo ei vastuuttomasti tuotetulle palmuöljylle.

Viisi vuotta sitten poistimme palmuöljyn kiinteistä shampoistamme, mutta yhden tuotteen ainesosan korvaaminen ei tuottanut samaa tulosta. Muut raaka-aineet, kuten emulgointiaineet, voivat silti sisältää palmuöljyä, mutta takaamme, että tässä tapauksessa kyseessä on kestävästi tuotettua palmuöljyä. Tämä tarkoittaa, että raaka-aineet saadaan olemassa olevista palmuplantaaseista, ei uuden metsän hävittämisen kautta. Suurin osa kuluttajista ei vielä ole riittävän tietoinen siitä, että palmuöljy on yksi ainoista raaka-aineista, joka antaa eniten satoa neliömetriä kohden. Korvaaminen jollakin vähemmän tuottoisalla vaatisi paljon suuremman maanviljelyalueen, mikä ei edistäisi metsien ja kosteikkojen säilyttämistä.

Nurme sanoo kyllä vegaanisille tuotteille.

Useimmat Nurmen tuotteet sopivat vegaaneille, mutta valikoimassamme on vielä muutamia tuotteita, jotka sisältävät eläinperäisiä lisäaineita, esim. huulivoide mehiläisvahalla ja vuohenmaitosaippua. Näissä tapauksissa varmistamme, että raaka-aineet saadaan pieniltä viljelijöiltä, jossa kaikista eläimistä ja mehiläisistä on pidetty hyvää huolta ja ne elävät onnellista elämää.

Nurme sanoo kyllä orgaaniselle kosmetiikalle.

Nurme-tuotteiden reseptit on kehitetty Ecocert COSMOS-vaatimusten mukaisesti. Vaikka tuotteillamme ei vielä ole COSMOS-merkintää, ne noudattavat niitä. Kotimarkkinamme Viro luottaa meihin tässä asiassa.

Onko luonnonkosmetiikan tuotanto niin yksinkertaista, että tarvitsemme vain oikeat merkinnät?

ringmajandus nurmes

Kosmetiikan tuotantosykli ei ole vain merkintöjen saaminen. ”Tuota, kuluta, hävitä” -lineaarinen sykli ei enää toimi. Planeetallamme ei ole tarpeeksi resursseja uusiin materiaaleihin, ja tuotannon aikana syntyvien kasvihuonekaasujen määrä on huolestuttava. Kiertotalous on tulevaisuutemme.

Istuimme pitkään tässä junassa, joka oli matkalla kohti viimeistä pysäkkiä täydellä nopeudella. Parasta, mitä voimme tehdä tässä vaiheessa, on hidastaa vauhtia niin paljon kuin mahdollista. Kun loimme Nurmen, emme juurikaan ajatelleet kestävyyttä – olimme elämäntapayritys ja teimme hyviä asioita luonnollisesti, koska se oli erilaista ja pidimme siitä eniten. Mutta kasvaessamme niin tekivät myös ongelmamme. Ympäristöongelmia ilmeni yhä enemmän ja kuluttajien ääni koveni. Tutkiessamme kiertotaloutta ymmärsimme, että kuluttajat näkevät vain osan koko kestävästä syklistä. Ymmärsimme, että tuottajana meillä on vastuu suojella ympäristöä sekä kouluttaa kuluttajia.

Miltä Nurmen kiertotalouden vaiheet näyttävät?

Nurmella ei jää jäljelle raaka-aineita – suunnittelemalla tuotantosyklimme tarkasti varmistamme, ettei mikään mene hukkaan. Useat öljyt valmistetaan nollakustannusperiaatteella. Esimerkiksi vadelmista tehdään mehua ja erittäin arvokas vadelman siemenöljy puristetaan jäljellä jäävistä siemenistä. Kukkavesi on myös eteeristen öljyjen tuotannon sivutuote, ja sitä löytyy ruusukasvojenpuhdistusaineesta.

Tilaamme raaka-aineet suoraan 4–5 eurooppalaiselta toimittajalta suurtilauksena. Lisäksi meillä on tapana tilata enemmän tuotteita harvemmin, mikä takaa kuljetuksen optimoinnin ja vähentää hiilipäästöjä ympäristöön.

Miten paketointimme on ympäristöystävällistä?

Ekoystävällinen suunnittelu alkaa tuotekehityksestä. Oikeiden ainesosien ja pakkauksen valinta vaikuttaa tuotteen tulevaan elinkaareen ja menestykseen.

Paketointia on mahdotonta täysin hävittää. Vaikka jos kosmetiikkaa (esim. saippua) myydään suuremmissa erissä, ne on silti paketoitava vähintään paperipussiin, jotta tuote toimitetaan kuluttajalle puhtaasti ja hygieenisesti. Pakkamme Nurmen palasaippuat pahviin. Vuoden 2021 aikana myimme lähes 260 000 saippuapalaa. Jos nestesaippuaa olisi ostettu jokaisen saippuapalan sijaan, tämä tarkoittaisi yli sadan eurolavan arvosta muovipaketteja.

Käytämme paketoinnissamme monomateriaalia. Tämä tarkoittaa, että yksi pakkaus koostuu yhdentyyppisestä muovista: purkki tai pullo on PET-muovia ja korkki PP-muovia jne. Monomateriaalit helpottavat kierrättämistä ja ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Useista eri materiaaleista koostuvien pakkausten matka päätyy poltettavaksi tai kaatopaikalle, koska kuluttajat eivät voi purkaa niitä alkuperäisiin osiin ja lähettää niitä kierrätykseen. Valitettavasti useat pakkausten valmistajat tarjoavat edelleen kierrätyskelvottomia materiaaleja. Niille on markkina pääasiassa luksuskosmetiikan alalla, jossa ympäristöllinen kestävyys ei ole vielä noussut etusijalle.

Ovatko muovipaketit huonoksi ympäristölle?

plastikpudelid nurmes

Useimmat ihmiset ajattelevat, että muovi on vain huono asia, mutta tämä on suhteellinen mielipide.

Esimerkiksi alumiini ja lasi tuottavat viisi kertaa enemmän kasvihuonekaasuja ja niiden tuotannossa käytetään 15–20 kertaa enemmän vettä kuin muovin tuotannossa. Lasipakkausten osalta noin 35 % itse tuotteen painosta on lasia. Lasi ja alumiini ovat helpoimmin kierrätettäviä, mutta niiden tuotanto on myös saastuttavinta. Toisaalta muovi on 10 kertaa kevyempää kuin lasi ja sillä on pienempi jalanjälki kuljetettaessa.

Nurmen tuotteissa käytetty PET-, HDPE- ja PP-muovi ovat myös kierrätettäviä. Mikään pakkaus ei ole parempi kuin toinen, ellei sitä kierrätetä. Mikä tahansa pakkaustyyppi on huono normaalina jätteenä.

Tarjoamme tällä hetkellä myös täyttöpakkauksia, kuten litran shampoota, hoitoainetta ja nestemäistä saippuaa. Täytepakkaukset vähentävät muovin määrää varsinkin, kun otetaan huomioon, että nämä kosmetiikkatuotteet vaikuttavat ympäristöön suurella tavalla. Ei ole eettistä eikä taloudellista kannustaa ihmisiä ostamaan vähäkäyttöisiä tuotteita suurissa määrissä, koska lopulta jätettä syntyy silti yhdessä käyttämättömän kosmetiikan kanssa.

Meillä on myös hyviä uutisia: vuoteen 2022 mennessä Nurme-valikoimaan tulee kierrätysmuoviin pakattuja tuotteita!

Miten tuotantomme on ympäristöllisesti kestävää?

Meidän ei tarvinnut tehdä tuotantokiertoomme mitään muutoksia ollaksemme ympäristöystävällisempiä. Tuotantotilamme ja taloudelliset mahdollisuutemme tarjoavat meille ratkaisuja.

nurme tootmine

Nurmen tuotantotila on maalämpöinen ja käytämme deionisoitua vettä. Kosmeettisen veden valmistusta varten meillä on oma vedenpuhdistuslaite ja voimme itse mitata sen mineraalit ja sähkönjohtavuuden. Tämä eliminoi veden kuljetukseen ja varastointiin liittyvän energiankulutuksen. Voiteiden valmistuksessa käytämme ympyrässä kiertävää jäähdytysvettä. Näin vältämme hanasta tulevan veden kohtuuttoman käytön suoraan kaivoon, sillä voide-erän valmistaminen vaatii tonneittain jäähdytysvettä. Kierron avulla hinta on kymmeniä kertoja pienempi.

Olemme tällä hetkellä edelleen siinä pisteessä, että työntekijöidemme ja ystäviemme kysyntä muoviämpärien, -purkkien ja -tynnyreiden osalta on jätteitämme suurempi raaka-ainepakkauksista syntyvän jätteen takia. Näin muovia voidaan käyttää uudelleen useita kertoja ennen kierrätystä.

Lähetämme raakapakkausmateriaalin seuraavaan vaiheeseen – kierrätykseen varastolla. Kotitalousjätteen biojäte löytää paikkansa tuotantotilojemme kompostikasoissa puutarhassa, jonne menevät sekä kahvinporot että ruokajätteet.

Miten markkinointimme on ympäristöllisesti kestävää?

Nurmen päätavoite on aina myydä kaikki varastossa olevat tuotteet, eikä tuottaa liikaa. Tuotteita, jotka eivät sovellu vähittäismyyntiin, voidaan ostaa myös verkkokaupastamme. Valmistamme jopa erillisenä tuotteena pakkauksettomat sekasaippuat, joissa kaikki saippuatuotannon jäännökset kohtaavat ja muodostuvat uudeksi kestäväksi tuotteeksi. Se on myös ollut myydyin tuote verkkokaupassamme useiden vuosien ajan!

nurme edasimüüjad

Vientimarkkinoilla meillä on vain jakelijoita. Emme myy suoraan jakelijoille vientimarkkinoilla liiallisten toimitusten välttämiseksi. Virossa jakelijoilla on vähimmäistilausvelvoitteet liian pienten toimitusten välttämiseksi.

Käytämme kalvoa ja pahvia varastossamme mahdollisimman pitkään. Teemme näin vain jälleenmyyjien kanssa, sillä kokemus on osoittanut, että kierrätetyt täyttömateriaalit, kuten muovit, ovat usein ongelmana pakkausten lajittelussa. Siksi käytämme vain paperi- ja pahvimateriaaleja, mukaan lukien paperiteippiä, pehmusteena ja pakkausmateriaalina lähettäessämme verkkokaupastamme ostettuja tuotteita.

Kaikkien Nurmen toimintavuosien aikana ei ole painettu yhtään tuotekatalogia muutamaa infolehteä lukuun ottamatta. Kaikki tuotetiedot löytyvät nettisivuiltamme, sillä uskomme, että metsään jätetty puu on arvokkaampi kuin asiakkaalle pakotettu paperikatalogi.

Miten voit kuluttajana olla ympäristöystävällisempi?

Vastaus on seuraavassa syklissä: vähennä kulutusta – käytä uudelleen – korjaa – kierrätä.

Kestävin tuote on tuote, jota ei osteta.

Kestävin ostettu tuote on tuote, joka käytetään loppuun saakka.

Kestävin henkilökohtainen tuote on se, joka löytää uuden omistajan tai käytön. Esimerkiksi suihkugeeliä voidaan käyttää vaatteiden pesuun, astioita pestä nestesaippualla ja hoitoaineen uusi toiminto on karvanpoistovoide ja niin edelleen.

Käytetyn kosmetiikan kestävin pakkaus löytää uuden tarkoituksen. Esimerkiksi vartalokuorintapurkkia voidaan käyttää ruuvien ja nappien tai lasten muovailuvahan säilytyslaatikkona.

Jos pakkausta ei voida käyttää uudelleen, tyhjä pakkaus viedään kierrätyskeskukseen uuden elinkaaren aloittamiseksi.

Uusi maailma vaatii uusia liiketoimintamalleja

Tulevaisuus tuo meille taatusti jatkuvaa kasvua luotettavan, nollakustannuskosmetiikan alalla. Tavoitteena on vähentää kulutusta, eli tuotteen tulee olla erittäin tehokas, jotta sen kustannus on mahdollisimman pieni. Tällä tavalla yksi tuote voi tehdä monia erilaisia ​​asioita. Esimerkiksi sheavoi sopii erinomaisesti raskausarpien ehkäisyyn, auringonpolttamien lievittämiseen, paleltumien estämiseen vaippaihottuman, karheiden kantapäiden ja kyynärpäiden hoitoon, huulirasvaksi ja kynsinauhojen pehmentämiseen. Riittää, jos yhtä tuotetta voi käyttää koko perhe. Nurmen alkuaikoina panostimme paljon tuotteidemme monipuolisuuteen, jota kuluttajat eivät valitettavasti voineet vielä hyväksyä. Uskomme, että maailma on pian valmis tähän.

×