Helen Adamsonin kokemus Nurmen sitruunaruohotuotteista

Helen ja minä puhuimme luonnonkosmetiikasta, kauneusrutiineista ja ihonhoitotuotteista sekä aromaterapiasta. 35-vuotias laulaja, sisällöntuottaja ja perheterapeutiksi opiskeleva nainen jakoi kokemuksiaan Nurmen sitruunaruohovalikoiman kanssa, jännittäviä ajatuksiaan aromaterapiasta ja elostaan sopusoinnussa luonnon kanssa sekä monia muita mielenkiintoisia asioita. Jatka lukemista oppiaksesi tästä!

Milloin kuulit ensin Nurmesta ja mitä tuotetta kokeilit ensin?

sidrunhein eeterlik õli

Kuulin Nurmesta ensimmäistä kertaa noin 4–5 vuotta sitten, kun tutustuin Marilyn Jurmanin joogastudioon ja näin siellä Nurmen tuotteita. Luotan kokemukseeni ja ystävieni suosituksiin enkä ole toistaiseksi pettynyt. Näin, että Marilyn piti Nurmen tuotteista ja oli positiivista nähdä hänen käyttävän niitä, ja koska tuotteet tuoksuivat niin hyvältä, halusin ostaa sitruunaruohotuotteita itse. Ystäväni hyvä kokemus tuotteista antoi minulle itsevarmuuden luottaa tähän tuotemerkkiin.

Ensimmäinen tuote, joka saapui kotiini, oli sitruunaruohon eteerinen öljy. Haistelin sitä ensimmäistä kertaa Marilynin luona ja sitruunaruoho tuoksui niin hyvältä. Siksi tilasin sen myös itselleni.

Haluan myös mainita, että Nurmen tuotteet ovat erittäin kohtuuhintaisia! Aluksi ajattelin, että minun täytyy odotella ja katsoa, onko tämä tuote hyvä näin alhaiseen hintaan… Nyt kun olen testannut niitä itse, voin sanoa, että se toimii. Itselleni Nurme on ehdottomasti yksi uusimmista löydöistä ja se vastasi odotuksiani kaikin puolin – keho, luonto ja lompakko ovat tyytyväisiä. Voin siis innokkaasti suositella Nurmen tuotteita kaikille!

Mistä yleensä aloitat valitessasi kauneustuotteitasi?

Ystävien suositusten ja suosikkisisällöntuottajien lisäksi valitsen kauneustuotteita omien tarpeideni mukaan. Olen päättänyt ostaa vain vegaanisia ja eläinkokeettomia tuotteita mahdollisimman paljon. Tämä on yksi erittäin tärkeä kriteeri minulle valitessani tuotteita. Tietenkin muita kuin 100-prosenttisesti vegaanisia tuotteita päätyy kotiini, koska olen ihminen enkä ole täydellinen, mutta olen tehnyt päätöksen, että valitsen vain tuotemerkkejä, jotka ovat 100 % eläinkokeettomia.

aroomteraapia

Toiseksi pidän voimakkaista tuoksuista ja valitsen sen perusteella kosmetiikkaa. Toinen mielenkiintoinen tosiasia on, että haju on erittäin tärkeä osa sitä, miten muistoja tallennetaan ja sillä on merkittävä rooli hermoston toiminnassa. Tapa, jolla erilaiset tuoksut toimivat minun kohdallani on, että ne vievät minut takaisin muistoihin. Esimerkiksi Nurmen sitruunaruohon eteerinen öljy tuoksu vie minut takaisin Balille, mikä tarkoittaa, että aivoni luulevat minun olevan Balilla ja elimistöni alkaa tuottaa onnellisia hormoneja. Tämä puolestaan tarkoittaa, että koko kehoni kemia muuttuu paremmaksi, siirtää itsensä onnentilaan ja tasapainottaa itseään.

Mainitsit, että rakastat eteerisiä öljyjä. Kertoisitko miten ja miksi käytät niitä?

Haluan keskustella lyhyesti traumareaktioista ja siitä, miten aromaterapia voi tukea meitä tässä suhteessa. Perheterapeutiksi opiskellessani tunsin liiankin hyvin omat lapsuuden traumani, jotka jättivät minuun tunteellisesti syvän jäljen. Parannamme traumaa kouluttamalla hermostoamme uudelleen niin, ettei se reagoi laukaisimiin, ja ymmärtämällä, että emme ole enää traumaattisen tapahtuman hetkessä. Yksi vinkki trauman parantamiseen on aromaterapia silloin, kun trauma aktivoituu. Tällä hetkellä sinun tulee haistaa tuoksu, josta pidät ja jota sinulla on käsillä. Aivot ja hermosto eivät voi tehdä kahta asiaa samaan aikaan – reagoida uhkaan (joka ei enää olekaan uhka) ja samalla keskittyä tuoksun haistamiseen. Tuoksu toimii yhdistämällä uuden osan aivoistamme ja täten rauhoittaa sitä aivon osaa, joka laukaisee taistele tai pakene -tilan, joka haluaa reagoida ja panikoida, kun vanha trauma ilmenee. Aromaterapia on hyvä temppu minulle, ja käytän Nurmen eteerisiä öljyjä tähän, kun minun täytyy tuoda itseni takaisin nykyhetkeen.

aroomteraapia

Käytän eteerisiä öljyjä yleensä diffuusorissa. Joskus laitan yhden tipan tyynylle tai tyynyn viereen yöllä ja se rauhoittaa minua ja nukun paremmin. Valitsen myös tietoisesti kosmetiikkatuotteita, jotka tarjoavat samankaltaisen aromaattisen nautinnon. Esimerkiksi uudet suosikkihiustenhoitotuotteeni Nurmelta ja vartalovoide ovat nyt sitruunaruohon tuoksuisia!

Mitä odotat hyvältä shampoolta ja miten Nurmen hiustenhoitotuotteet vaikuttivat hiuksiisi?

Hiukseni ovat täysin luonnolliset, enkä ole värjännyt niitä noin 10 vuoteen, mutta ne ovat kuivat ja tarvitsevat syväkosteutusta. Odotan shampoolta, että hiukseni pysyvät puhtaina pitkään ja ovat kosteutetut pesun jälkeen, jotta ne eivät ole pörröisiä. Hoitoaineen osalta on tärkeää, että se pitää hiukseni silkkisinä ja pehmeinä. Nurme-tuotteet täyttivät kaikki nämä kriteerit ja se oli erittäin suuri yllätys. Olen hyvin nirso shampoiden ja hoitoaineiden osalta ja luonnollisten tuotteiden osalta usein tuntuu, ettet ole kovinkaan tyytyväinen tulokseen ja laatuun. Itselleni suurin yllätys sitruunaruohovalikoimasta olivat shampoo ja hoitoaine.

Pesen hiukset 1–2 kertaa viikossa ja se riittää. Kolmantena päivänä hiukseni eivät ole rasvaiset eivätkä hiukseni ole yhtä pörröiset. Olen kamppaillut hiusten kasvattamisen kanssa puolitoista vuotta, ja hiukseni olivat huonossa kunnossa yhdessä vaiheessa. Se oli sekä tunteellisen että fyysisen terveydentilan vuoksi. Olin sairaana paljon ja jouduin ottamaan paljon antibiootteja ja yhdessä vaiheessa se alkoi pilata hiukseni. Niistä tuli erittäin heikot, taipuisat ja ne alkoivat pudota.

Tietenkin muilla asioilla on rooli hiusten terveyden kannalta: käytän kollageeni- ja biotiini-ravintolisiä, levitän hiusöljyä hiusten latvoihin joka toinen päivä, saunassa käärin hiukset aina pyyhkeeseen, jotta hiukset eivät kuumu liikaa, ja kesäisin käytän aurinkosuojasuihketta. Olen tehnyt näitä asioita hyvin pitkään, mutta pääsin eroon pörröisyydestä ja sain hyvän kunnon vasta, kun aloin käyttää Nurmen tuotteita.

Kokeilit myös sitruunaruohovartalovoidetta, millainen oli kokemuksesi?

sidrunheina ihupiim looduslik

Ihoni on normaali ja riippuen kaudesta ja hetkestä se voi olla kuivempi, mutta useimmiten ei tunnu siltä, että minun täytyy kuoria ja kosteuttaa paljon. Pidän sitruunaruohovartalovoiteesta, koska se imeytyy erittäin nopeasti. Sitä on helppo levittää keholle, eikä vartalomaito jätä ihoa tahmeaksi tai rasvaiseksi, iho on kosteutettu mutta se ei tunnu raskaalta iholla. Käytän sitä myös kosteuttamaan käsiä, en vain kehoa.

Käytän yleensä kosteusvoidetta suihkun jälkeen, siitä on tullut minulle kauneusrituaali. Kun teen viikoittaisen hiustenhoitorituaalini, koko kylpyhuone tuoksuu sitruunaruoholta. Pesen vartalon sitruunaruohosaippualla, hiukset sitruunaruohoshampoolla ja -hoitoaineella ja sitten suihkun jälkeen kosteutan ihon sitruunaruohovartalomaidolla – se on täyttä nautintoa ja aromaterapiaa! Rakastan näitä päiviä, kun voin vain aloittaa päiväni tämän rituaalin avulla.

Nurme rakastaa luontoa ja yhteisoloa luonnon kanssa. Millainen on sinun suhteesi luontoon?

Eläminen sopusoinnussa luonnon kanssa on myös elämänmottoni. Ensinnäkin minulle on erittäin tärkeää olla luonnossa päivittäin. Se täyttää sielun, vähentää ahdistusta ja auttaa saamaan paremman yhteyden itseesi. Luonnon rytmit ovat minulle tärkeitä ja ne auttavat minua elämään laadukkaampaa ja tasapainoisempaa elämää. Feng Shuin mukaan aamu alkaa klo 3.00, päivä klo 9.00, ilta klo 15.00 ja yö klo 21.00. Tietenkään en herää kolmelta aamulla, vaan 5-7, joogaan ja meditoin aamulla, ja voin aloittaa päivän luonnon rytmillä ennen kuin päivä alkaa. Energiatasot ovat korkeimmillaan aamulla ja alkavat hitaasti vähentyä päivän aikana. Tunnen olosi energiseksi, kunnes kolmeen mennessä menetät energiasi ja on paljon vaikeampi saada mitään tehtyä, koska aivot ovat jo eri tilassa ja olen paljon väsyneempi. Jos menen nukkumaan klo 22 jälkeen, en ole yhtä levännyt, eikä kehoni ole hyvin palautunut aamulla. Klo 21.30 on paras aika minulle kömpiä sänkyyn ja mennä nukkumaan.

nurme looduskosmeetika

Minulle luonto ja eläimet ovat erittäin tärkeä osa elämää. En enää voi kuvitella itseäni niin kaukana luonnosta kuin ennen. Asuin Tallinnassa 10 vuotta enkä käytännössä käynyt kävelyllä luonnossa ollenkaan, ehkä kerran vuodessa. Lapsuuteni oli täysin erilainen – vartuin luonnon keskellä ja jopa juoksin laitumella lampaiden kanssa. Nyt ymmärrän, miten tärkeää se on minulle ja miten se vaikuttaa minuun, jos en ole ollut luonnossa päivän aikana tai en voi mennä muutamaan päivään. Tässä tapauksessa minun on luotava tunne, jonka saan luonnosta, fantasioimalla tai elämällä joitakin muistoja uudelleen tunteakseni oloni hyväksi. Eläminen tasapainossa luonnon kanssa on minulle erittäin tärkeää. Olen todella iloinen, että minulla on yhteistyökumppaneita, jotka jakavat näkemykseni ja arvot. Kaltaiset vetävät puoleensa. 🙂

Löydät Helenin suosikkisitruunaruohovalikoiman täältä:

×