Miten Nurmen saippuat valmistetaan?

Miten Nurmen saippuat valmistetaan?

Miten Nurmen saippuat valmistetaan? Miten pitkään saippuan valmistamisessa kestää ja kuinka monta saippuaa voidaan valmistaa päivässä? Lue kaikki tästä artikkelista. Nurme seep

15 vuotta sitten Marit ei voinut edes ajatella, että hänen mielenkiintonsa valmistaa jotain omilla käsillään kehittyisi suureksi ja tärkeäksi asiaksi. Siihen aikaa lasta odottava Marit työskenteli toimistossa ja tunsi, että hänen pitäisi tehdä jotain virkistääkseen sieluaan. Ensin hän aloitti käsityöharrastuksen mutta ymmärsi pian, ettei se ollut hänen juttunsa. Sitten hän huomasi, että käsintehty saippua sai suosiota Englannissa. Virossa saippuan valmistus oli edelleen esi-isien taidetta. Marit muistelee, että hän sai ensimmäisen saippua-astian tuttavaltaan. Hän osti kookos-, palmu-, oliivi- ja auringonkukkaöljyn kaupasta. Raaka-aineiden hinta oli korkea ja se heijastui myös saippuan hinnassa. Siltikin Marit jakeli 800 ystävilleen saippuaa, jotka hän oli valmistanut rakkaudella.

Marit itse palasi toimistoon, mutta hänen ystävänsä olivat hyvin kiinnostuneita hänen valmistamastaan saippuasta. Maritin äiti Luule Tiits muistelee, että hänen tyttärensä oli rohkaissut häntä valmistamaan saippuaa. Hän ei kuitenkaan ottanut tätä tarjousta vakavasti, kunnes useat irtisanomisilmoitukset eivät jättäneet muutakaan vaihtoehtoa. Aluksi Luule ajatteli, että saippuan valmistamisen rajoittuisi muutamaan sataan palaan viikossa – saippuan valmistaminen ja pakkaaminen oli hyvin aikaavievä ja tarkka prosessi. Nykyään Nurmen uudessa saippuatalossa valmistetaan 2 700 saippuaa päivittäin, ja jokaiselle työvaiheelle on oma henkilönsä.

Saippuanvalmistamisessa ei tuhlata mitäänNurme seep

Kun astut upouuteen saippuataloon Räbinan maatilalla, näet ahkeran työntekijän leikkaavan kovettuneen saippuan paloiksi. Leikatut palat asetetaan laatikkoon kuivumaan, jotta jokaisella puolella on hengitystilaa. Samaan aikaan toinen työntekijä puhdistaa muotit, johon kaadetaan uusi saippuaseos ja jätetään kovettumaan yön yli. Jäljelle jäänyt seos poistetaan laatikon pohjalta lastalla. Jäänteitä ei heitetä roskiin, vaan kerätään yhteen muiden saippuanvalmistuksesta saatujen jäänteiden kanssa. Kaikki nämä saippuajäänteet sekoitetaan yhteen suosituksi sekasaippuaksemme. Sama tehdään saippuan leikkaamisesta saaduille paloille, koska täten emme haaskaa mitään. Valmistamme värillistä sekasaippuaa, jota voidaan ostaa suuremmissa määrin pakkauksettomana. Sen ympäristöystävällisyyden ansiosta saippua on voittanut usean Nurmen asiakkaan sydämet. Nurme seep

Samaan aikaan kolmas valmistaja taittaa ohuen paperipalasen ja vuoraa laatikot, jotta saippua ei jää reunoihin kiinni. Tämä on sama periaate kuin muotin pohjalle asetettava leivinpaperi kakkua leivottaessa. Samaan aikaan valkoinen kookosrasva sulaa suuressa kattilassa, jonka lämpötila nousee 80 asteeseen. Vuohenmaitosaippuan resepti on jo pöydällä, jotta työntekijä tietää tarkalleen, miten paljon ainesosia tarvitaan. Määrät ovat suuria, joten raaka-aineet sekoitetaan suuressa astiassa puntarin päällä. Sekoitukseen käytetään suurta sekoitinta, joka tekee työn muutamassa minuutissa.

Kuinka monta kertaa seosta on kaadettava 2 720 saippuapalasen saamiseksinurme seep

Kun seos on sekoitettu perusteellisesti ja tuntuu silkkiseltä, neste kaadetaan laatikkoihin. Tähän tarvitaan useampi henkilö. Sama operaatio toistetaan 16 kertaa, kunnes kaikki 32 laatikkoa ovat täynnä ja jätetään kovettumaan. Seuraavana päivänä saippua leikataan ja viedään seuraavaan huoneeseen kuivamaan. Saippuan kuivaminen kestää yhden kuukauden. Luule, yksi Nurmen perustaja, sanoo, ettei tätä prosessia voi nopeuttaa. Jotkut suosittelevat saippuan kuivattamista saunassa, mutta silloin saippua muuttuu pehmeäksi. On siis odotettava kärsivällisesti, kun ilmanvaihto tekee tehtävänsä, jonka jälkeen saippua on valmis paketointiin ja jakeluun. On hyvä tietää, että mitä kauemmin saippua kuivuu, sitä kovempi siitä tulee ja sitä kauemmin se kestää. Kuivana saippuan pH-taso laske, mikä tekee siitä ihoystävällisemmän. Voit siis ostaa saippua suurissa määrin, koska ajan kanssa sen ominaisuudet vain paranevat.

Kun saippua on valmis, se voidaan paketoida. Joitakin saippuoita myydään kuitenkin pakkauksettomana, ja voit ostaa verkkokaupastamme neljän saippuan pakkauksia. Tämä tarkoittaa, että saat enemmän saippuaa parempaan hintaan ja pienemmillä paketointikustannuksilla.

Saippuaa ei voida luoda ilman lipeää

 Luulelta usein kysytään, mikä lipeä on ja miksi sitä tarvitaan. Saippuaa ei voida valmistaa ilman sitä, koska muuten tuloksena olisi vain pehmeä rasvojen seos. Vaihtoehtoinen materiaali on lehtipuun tuhka, mutta sen käyttö on aikaavievää, vaatii paljon raaka-aineita ja seoksen ominaisuudet voivat vaihdella suuresti erittäin.

Siksi ainoa vaihtoehto on lipeä, joka on natriumhydroksidia tai emästä, joka valmistettaessa rasvan kanssa muodostaa saippuaa. ”Kaustinen sooda katoaa tämän kemikaalisen reaktion mukana, jonka vuoksi sitä ei mainita ainesosaluettelossa. Luule käyttää esimerkkinä toista vertailua: ”Jos olut fermentoidaan hiivalla, hiiva katoaa, mutta reaktio luo olutta. Sama koskee myös kaustista soodaa ja saippuaa.” Hän selittää, että kemiallisen yhdisteen vuoksi tapahtuu kemiallinen reaktio, jonka tuloksena saadaan saippuaa, mutta lopputuotteessa (saippuassa) itsessään ei sisällä lipeää. Luule lisää, että lipeää ei mainita Nurmen saippuoiden ainesosaluetteloissa, mutta uusien standardien mukaan tulevaisuudessa etiketissä on mainittava, että sitä on käytetty saippuan tuotannossa.

Kaustinen sooda on alun perin rakeisessa muodossa, joka liuotetaan veteen. Sen valmistuksessa käytetään hengityssuojaimia, koska kemiallinen reaktio vapautuu höyrynä. On varmistettava, että rakeet lisätään veteen, ei toisin päin. Seoksen lämpötila nousee 90 asteeseen, joten se on valmistettava muutama päivä etukäteen, jotta neste ehtii jäähtyä.Nurme seep

Saippuaraamattu on ollut oppaana alusta asti

Luule sanoo myös, että kirja nimeltään Saippuaraamattu toimi oppaana resepteille. Siinä kerrotaan tarkalleen, miten paljon ja mitä ainesosia tarvitaan saippuan menestymiseen. Saippuaraamatussa on myös ehdotuksia siihen, mikä prosenttimäärä on oltava saippuoitumatonta, jotta saippuasta saataisiin kosteuttava ja ihoystävällinen – Nurmen saippuoissa tämä on 15 prosenttia.

Olemassa on jopa saippualaskuri määrien laskemiseksi, ja Luulen mukaan voit säätää saippuan ominaisuuksia – esimerkiksi pehmeämpi vai kovempi saippua. “Jos joku valmistaa saippuaa kotona, veden määrä saattaa olla vähemmän, mutta me käytämme enemmän vettä, jotta saippua voidaan leikata seuraavana päivänä”, Luule kertoo. Laskinta voidaan käyttää seuraamaan eteeristen öljyjen määrää, jotta tuoksu ei ole liian voimakas eikä ärsytä ihoa.

Luule lisää, että saippuoita voidaan valmistaa kaiken tuoksuisina, mutta Nurmen tavoitteena on myös tarjota käytännöllisiä saippuoita, jotka lieventävät iho-ongelmia. Näistä syistä Nurme on kehittänyt suosittuja käytännöllisiä saippuoita – kuoriva jalkasaippua, syväpuhdistava hiilisaippua tai naisten ihokarvojen ajelusaippua. Tietenkään tuoksujen vaikutusta hyvinvointiin ei tule aliarvioida, koska jo vaahtoavan sitruunaruohosaippuan ajatus tuo hymyn huulillesi.

Nurme seep

-20%
-20%
-20%
-20%
Varasto loppu
-20%
-20%
6.00
×