Trikologisti antaa vastauksia siihen, miksi hiukset eivät kasva

Kauniit hiukset saavat sinut hehkumaan. Mutta mitä tehdä, kun hiukset katkeilevat ja putoavat päästä? Tässä trikologia voi auttaa. Mikä se on ja miten Trikologiakeskus liittyy siihen? Vanhempi trikologi ja valmentaja Kelly Saatmann kertoo meille lisää.

kõõm peanahal
Kelly Saatmann

Trikologia ei ole sana, jonka kuulet päivittäin. Itse asiassa voidaan sanoa, ettei keskiverto ihminen tiedä sen merkitystä ennen kuin he kärsivät hius- tai päänahkaongelmista. Tämän monimutkaisen termin merkitys on yksinkertainen. Trikologia on johdettu kreikkalaisesta sanasta trico – hiukset ja logy – tieteestä. Se on yksi kosmetologian ja ihotautien tutkimuksista, joka keskittyy hiuksiin ja päänahkaan.

Trikologiaa tarvitaan, kun hiukset ovat huonokuntoiset, kiillottomat ja hauraat. Pohjoismaiden ihmisten pääongelmia ovat hiustenlähtö, hilse, rikkoutuneet hiukset, liiallinen öljy sekä kutiava päänahka. Mutta myös psoriaasi ja seborrooinen ihottuma – paikoin päänahan tai kasvojen rasvaisille alueille ilmestyy hilseileviä täpliä. Mikään ei kuitenkaan ole mustaa valkoisella, koska myös geeneillä on vaikutus.

Mahdollisuus nähdä hiukset 400 kertaa lähemmin

Jos tällaisia huolenaiheita ilmenee, on suositeltavaa kääntyä Trikologiakeskuksen puoleen, jolla on kaksi toimipaikkaa Virossa. Yksi niistä on Tartossa ja toinen Pärnussa. Lisäksi voit saada neuvoa lähettämällä sähköpostia, ja kehitteillä on verkkokonsultointivaihtoehto. “Henkilö yksinkertaisesti vierailee toimistollamme. Hän täyttää lomakkeen, jossa häneltä kysytään hiustenpesutavoista ja ongelma-alueista. Visuaalisen tutkinnan jälkeen päänahkaa ja hiuksia tutkitaan tarkemmin mikrokameralla”, sanoo Saatmann. 50-400-kertaisella suurennuksella varustettu kamera kattaa tärkeimmät alueet: pään, otsan ja kaulan. Asiakas voi seurata prosessia näytöltä samanaikaisesti. ”Jotkut pelästyvät sitä ja sanovat, että hiuksia näyttää olevan hyvin vähän, mutta kamera näyttää vain erittäin pienen alueen”, Saatmann kertoo.kõõm peanahal

Diagnostiikan perusteella trikologisti voi kertoa päänahan ja hiusten kunnon. Myös karvatupen elinkelpoisuus voidaan testata erikseen. Tarvittaessa päästä otetaan yksittäinen hius ja laitetaan suurennuskameran alle, jolloin sen kunto näkyy selvästi. Tarkastuksen jälkeen kullekin asiakkaalle annetaan henkilökohtaista neuvoa päänahan ja hiusten hoidosta.

Tiedätkö, miten kuivat hiusten on oltava hoitoaineen levittämiseksi

Trikologiakeskuksessa käynnin jälkeen ei tule olettaa, että hiukset palautuisivat ennalleen välittömästi – hiukset kasvavat parhaimmillaan senttimetrin kuukaudessa. ”Hiusten kasvun elvyttäminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Jos olkapäille ulottuvissa hiuksissa ilmenee kaljuuntumista, hiusten kasvussa kestää yli vuosi”, sanoo Saatmann. “On hyvä pitää hiuksia auki mahdollisimman paljon. Poninhäntä kiristää ihoa ja voi aiheuttaa hiusten katkeamista. Jos sinun on pidettävä hiuksia kiinni töissä, anna hiuksille aikaa palautua vapaa-ajalla”, sanoo Saatmann. Lisäksi kuivat hiukset johtuvat yksinkertaisesta tottumuksesta tai pikemminkin sellaisen puutteesta. “Hoitoaine levitetään märkiin hiuksiin, eikä tuote ehdi imeytyä. On suositeltavaa esikuivata hiukset froteepyyhkeellä ennen hoitoainetta vähintään kerran viikossa”, Saatmann selittää.On myös hyvä muistaa, että hoitoaineen huuhteluun käytettävän veden tulee olla viileää, koska se sulkee hiusten huokosia ja estää ulkoisten tekijöiden aiheuttamia vaurioita. Muuten olisi kuin jättäisit ovet ja ikkunat auki ja päästäisit saasteita sisälle. juuste väljalangemine

Hattua ei käytetä vain muodin vuoksi

“Joka toinen henkilö ajattelee kärsivänsä hiustenlähdöstä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska me autamme asiakkaitamme tunnistamaan ongelman ja hoidon”, Saatmann selittää. Ongelmat usein johtuvat siitä, ettei päänahasta huolehdita asianmukaisesti. ”Ilmasto vaikuttaa hiuksiin, eikä kuumalla ja kylmällä säällä käytetä hattua. Voi olla hyvinkin mahdollista, että päänahka on auringon vaurioittama ja siksi hiukset alkavat katkeilla”, Saatmann kertoo. juuste väljalangemine

On muitakin syitä, miksi hiuksesi eivät enää kiillä: stressi, ruokavalio ja väärät tuotteet voivat myös vaikuttaa asiaan. Syy siihen, miksi pohjoiseurooppalaiset kärsivät hilseestä ja psoriaasista, on ilmasto. ”Nämä sairaudet eivät kestä auringonvaloa, vaikka meillä ei juurikaan ole sitä. Lisäksi hiukset ovat aliravitut ja ihmisillä on paljon stressiä. Kylmä kauden aikana hatun käyttö luo tukkeutuneen ympäristön päänahalle. Lisäksi hoitoon valittu tuote voi olla väärä,” Saatmann selittää, että hilsettä on kahdenlaista. ”Jos olkapäillä on kuivia hiutaleita, se on kuivaa hilsettä. Jos taas kynsien alla on rasvaisia hiutaleita, kun kuljetat käsiä hiusten läpi, hilse on rasvaista”, Saatmann selittää.

Mitä kahden euron shampoo sisältää?

Ongelmia voi johtua myös pesemättömästä tuotteesta tai lian kertymisestä karvatuppeen, mikä tukkii alueen, josta hius voisi kasvaa. ”Useimmissa tapauksissa ihmiset käyttävät vääriä hiustenhoitotuotteita. Kun päänahka on puhdas, hiukset alkavat kasvaa”, sanoo Saatmann. Siksi hän suosittelee lukemaan tuotteen ainesosaluettelon huolellisesti. Selaa myymälän valikoimaa myös hyvin kriittisesti: jos 250 millilitran shampoo maksaa kaksi euroa, kysy itseltäsi, mitä se sisältää? Saatmann huomauttaa, että puhdistusaineen ja synteettisen hajusteen lisäksi siinä ei voi olla paljon muuta. Tällaista tuotetta käytettäessä tuntuu, että hiukset ovat puhtaat, mutta itse asiassa hiukset eivät saa ravinteita, puhumattakaan päänahasta. “Pesemällä hiukset luonnollisella shampoolla peset ensin pois kaikki aineet, joita hiuksiin on kertynyt. Tästä syystä hiukset tuntuvat jälkeenpäin oudolta, mutta ajan myötä luonnollinen tuote alkaa ravita hiuksia”, Saatmann kertoo. Hän antaa myös hyvän vinkin, että shampoo tulisi valita päänahan kunnon ja hoitoaine hiusten kunnon perusteella. looduslik šampoon

Myös luonnolliset ainesosat ovat hyviä tämän tilanteen välttämiseksi. “Teepuuöljy rauhoittaa kutiavaa päänahkaa. Kookos on hyvä kosteusvoide kuivalle iholle. Hiili on hyvä ainesosa, joka tekee ihmeitä iholle. Kasviperäiset kuorinta-aineet ovat parhaita”, sanoo Saatmann. Kamomillalla, mintulla, jojoba- ja arganöljyillä oon parantava vaikutus hiuksiin, eikä niitä kannata jättää väliin. ”Kaikki on saatu luonnosta, ja jos yhdistät sen yhteen näistä sopivista kemiallisista aineista päänahka- tai hiusongelmien hoitamiseen, saat hyvän ja tehokkaan yhdistelmän – hyvää tuotetta ei ole olemassa ilman luonnollista tai kasviperäistä perustaa”, sanoo Saatmann.

Tutustu Nurmen luonnollisiin hiustenhoitotuotteisiin verkkokaupassamme. Pärnun trikologiakeskus löytyy Viiking-kuntoutuskeskuksesta ja Tartun keskus Kotilotornista. Yhteystiedot ja yksityiskohtaiset tiedot Trikologiakeskuksen tarjoamista palveluista löytyy Trikologiakeskuksen verkkosivustolta.

-20%
×