Miten huolehtia hiuksista kesällä?

Miten huolehtia hiuksista kesällä?

juuksehooldus suvelKesän aikana olemme tottuneet huolehtimaan enemmän ihostamme, mutta entä hiukset? Kun lämmin kesäsää saapuu, hiuksemme oikeastaan tarvitsevat enemmän huolenpitoa kuin normaalisti. Jotta hiuksesi pysyisivät terveinä, kiiltävinä ja kauniina myös kesän jälkeen, olemme koonneet yhteen tärkeitä vinkkejä, jotka sinun tulisi pitää mielessä hoitaessasi hiuksia kesäisin.

Mitkä haitalliset tekijät voivat vaikuttaa hiuksiin ja miksi hiuksista täytyy huolehtia paremmin kesällä?

Vaikka asianmukainen hiustenhoito on tärkeää koko vuoden ympäri, kuuma kesäaurinko, voimakkaat tuulet, suolainen merivesi, hatun käyttö ja päänahan hikoaminen haastavat hiuksiamme. Hiuksissa peitetty ohut haarniskakerros, joka suojelee hiuksia ulkoisilta ärsykkeiltä. Jos tämä kerros kuitenkin vaurioituu, se ei enää tarjoa riittävää tukea hiuksille ja niistä tulee kuivat, latteat, elottomat, vaikeasti kammattavat ja alttiit ulkoisille vaurioille. Kesäaurinko ja UV-säteily sekä voimakkaat tuulet, suolainen merivesi, ilmassa oleva pöly, päänahan hikoilu ja hiekanjyvät vaikuttavat negatiivisesti hiuksiin. Hiusten suojelemiseksi niihin on kiinnitettävä erityistä huomiota kesäisin.

Tässä muutamia vinkkejä hiusten suojaamiseen kesällä:mündi šampoon

Anna hiusten kuivaa itsestään. Mitä vähemmän lämpöä hiuksesi saavat, sitä paremmalta ne tuntuvat. Vältä hiusten lämpökäsittelyä mahdollisuuksien mukaan.

Käytä hattua. Näin päänahka ei altistu suoralle auringonvalolle. Hattu tai lippalakki toimii päänahan aurinkorasvana ja auttaa ehkäisemään vaurioita.

Leikkaa hiusten latvat useammin. Kuuma kesäaurinko tekee hiusten latvoista huokoiset ja helposti halkeilevat, joten hiuksia on hyvä leikata useammin kesällä.

Värjää hiuksia harvemmin. Anna hiusten levätä kesäisin ja mahdollisuuksien mukaan vältä värjäämästä niitä kestovärillä. Hiusvärien kemikaalit voivat myös kuormittaa hiuksia entisestään.

Käytä minttua sisältävää viilentävää shampoota. Nurmen minttu-rosmariinishampoolla on virkistävä ja elvyttävä vaikutus hiuksiin, jättäen hiuksiin miellyttävän tuoksun ja stimuloiden karvatuppea.

Vältä päivittäistä pesua. Tiheä hiustenpesu aktivoi hiusten talirauhasia, mikä saa ne tuottamaan enemmän öljyä. Näin muodostuu noidankehä. Lisäksi päivittäinen pesu poistaa luonnollisen päänahkaa suojaavan öljykerroksen. Jos hiukset rasvoittuvat nopeasti, suosittelemme Nurmen luonnollista sitruunaruohoshampoota, joka säätelee hikoilua ja pitää hiukset puhtaina pidempään.

Vahvista hiuksia vitamiinipitoisella hiusmaskilla. Hiusnaamio toimii vitamiinipitoisena lisänä, joka auttaa ylläpitämään hiusten terveyttä ja kiiltoa. Kun kesän kuumuus, merivesi, tuuli ja hikoilu koettelevat hiuksiasi, niitä on tärkeää ravita säännöllisesti. Vitamiinipitoiset naamiot ja seerumit sopivat täydellisesti tähän, koska ne tarjoavat intensiivistä hoitoa ja auttavat hiuksia palautumaan paremmin pitkän kesäpäivän päätteeksi.

Kostuta hiukset ennen meressä tai uima-altaassa uimista. Märät hiukset ovat vähemmän alttiita suolalle ja kloorille ja siksi hiusten vaurio on pienempi.

Älä unohda hoitoainetta! Hoitoaine sulkee hiusten suomukerrosta, suojellen hiuksia ulkoisilta ympäristövaurioilta ja tehden niistä kestävämmät ja puhtaammat. Lisäksi on hyvä harkita hiusöljyjä.juukseõli

Mitkä öljyt ovat parhaita hiustenhoitoon ja miksi?

Avokadoöljy, kookosöljy, sheaöljy, jojobaöljy, risiiniöljy ja arganöljy ovat upeita hiusten stimuloimiseen. Kuiville ja vaurioituneille hiuksille sheapähkinä- ja arganöljyt ovat hyödyllisiä. Sheapähkinäöljy auttaa korjaamaan kuivia ja vaurioituneita hiuksia sekä palauttamaan sen elinvoimaa ja kiiltoa, lisäten silkkistä kiiltoa. Arganöljy puolestaan ravitsee kuivia ja halkeilevia hiusten latvoja, tehden niistä vahvat ja elinvoimaiset. Voit lisätä hiusöljyä hiusten latvoihin jokaisen pesukerran jälkeen. Lisäksi käyttöön soveltuvat useat eteeriset öljyt, joilla on stimuloiva vaikutus ja jotka tarjoavat kattavaa suojaa hiuksille. Eteerisiä öljyjä voidaan lisätä shampoohon, hoitoaineeseen ja hiusmaskeihin.

Hiusmaski-ideat:

Jos kärsit hilseilevästä päänahasta tai hilseongelmista, rosmariinihiusmaski voi auttaa! Näin se valmistetaan: Sekoita ruokalusikallinen haluamaasi perusöljyä (kuten kookos- tai oliiviöljy) kahteen tippaan rosmariinin eteeristä öljyä. Hiero seosta päänahkaan, anna vaikuttaa vähintään 20 minuuttia ja pese normaalia lämpimämmällä vedellä. Käytä naamiota vähintään kerran viikossa tai joka pesukerralla, kunnes hilse häviää. Anti-inflammatoristen ja antibakteeristen vaikutustensa ansiosta rosmariinilla on rauhoittava vaikutus kutiavaan päänahkaan.
Jos et kuitenkaan halua, että hiuksesi muuttuvat rasvaiseksi liian nopeasti kuumalla säällä, kokeile valmistaa naamio sitruunaruohon eteerisen öljystä. Sitruunaruoho auttaa säätelemään verenkiertoa ja tasapainottamaan talin eritystä, mikä auttaa hiuksia pysymään puhtaina pidempään.
Myös kotitekoisella inkiväärimaskilla, joka edistää hiusten kasvua, on hyvä vaikutus päänahkaan. Valmista se näin: Sekoita kaksi ruokalusikallista raastettua inkivääriä tai kaksi tippaa inkiväärin eteeristä öljyä kahteen ruokalusikalliseen oliiviöljyä. Hiero päänahkaan ja hiuksiin. Anna vaikuttaa noin 20 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Lue lisää Nurmen luonnollisista hiustenhoitotuotteista TÄÄLTÄ ja anna hiuksillesi vain parasta!

×