Fysiikanopettaja Kairit: lääkkeen sivuvaikutuksia olivat ongelmallinen iho ja kyhmyt

Kairit Loodus on fysiikanopettaja, joka kärsi epämukavista finneistä – vuosien kamppailun jälkeen hänen ihonsa oli edelleen huonossa kunnossa. Lue lisää siitä, miten Kairit määritti ongelmallisen kasvojen ihon alkuperän ja löysi teepuuöljysaippuan.

Nurmen teepuusaippua ja yrityksen luonnonläheisyyden konsepti tuli Kairitille Räpinasta. ”Tunnen oloni omaksi itsekseni maaseudulla ja luonnossa. Kävelen metsien läpi ja merenrannoilla ja ihailen soita ja niittyjä”, kertoo 26-vuotias Kairit, jolle Tallinnaan muuttaminen lukion jälkeen oli suuri muutos.

Pienestä kylästä suureen kaupunkiin

”Opintojeni aikana Tallinnan yliopistossa asuin Lasnamäen kaupunginosassa, jossa useat ihmiset asuvat kerrostaloasunnoissa. Aluksi en edes osannut kulkea yliopistoon Lasnamäestä käsin.

”Maisterintutkintoa suorittaessaan Kairit muutti Keilaan, koska hänen poikaystävänsä pääsi armeijasta, minkä jälkeen pariskunta päätti muuttaa yhteen. Keila on hieno ja hiljainen paikka. Se on melko Tallinnaa ja niiden välillä on nopea matkustaa junalla”, Kairit selittää. Muutama kuukausi sitten hän osti ensimmäisen Nurmen tuotteen, teepuusaippuan, Rõõmu Kaubamaja -ostoskeskuksesta Keilassa, koska jo viiden ajan hän oli kärsinyt ongelma-ihosta, johon ei näyttänyt olevan ratkaisua. Teini-ikäisenä hänen ihonsa oli täysin sileä ja vasta 19-vuotiaana iho alkoi näyttää aknen merkkejä.

”Vierailin usean eri kosmetologin luona, eikä kukaan osannut sanoa siihen syytä. Minua neuvottiin vain puhdistamaan ja kosteuttamaan ihoa asianmukaisesti. Tein niin, mutta otsani ja nenäni olivat edelleen pienten näppyjen peitossa”, Kairi muistelee ja lisää, että jos hän ei kosteuttanut, kasvojen iho oli kuiva ja hilseilevä.

Ongelmaiho aiheutti epämukavuutta

kogemus Nurme toodetega23-vuotiaana hän työskenteli koulussa ja tunsi olonsa epävarmaksi, koska näppylät olivat niin huomattavat. ”Se haittasi minua ja olin noloissani. Yritin parhaani mukaan parantaa tilannetta,” Kairit sanoo. “Luulin, että olin kokeillut kaikkea: kasvogeeliä, maitoa, vaahtoa ja kuorinta-ainetta. Huomasin, että olin kokeillut kaikkea muuta paitsi saippuapalaa. Muinoin se puhdisti kaiken tarvittavan, joten miksi se ei toimisi nyt”, Kairit kertoo. Muutama kuukausi sitten hän vieraili Rõõmu Kaubamaja -ostoskeskuksessa ja valitsi Nurmen teepuusaippuan, koska hän tiesi teepuuöljyn olevan tehokas aknen hoidossa.

Tuloksia näkyi jo muutamassa viikossa. “Saippua vaikutti nopeasti, ja kokemukseni sen kanssa oli hyvin myönteinen. Mietin silloin, katoaako tämä vaikutus jossain välissä: tottuuko iho tuotteeseen ja palaako sama ongelma? Onneksi kasvojen iho on edelleen sileä, eikä otsassa tunnu näppylöitä”, Kairit iloitsee.

Hän on myös onnistunut jäljittämään ongelmaihon syyn: päänsärkyihin käytettävät särkylääkkeet. ”Vähentämällä niiden käyttöä huomasin vähemmän näppylöitä, ja ihon kunto paheni käytön lisääntyessä. Nyt olen kokeillut samaa lääkettä mutta ilman kodeiinia, joka oli perimmäinen syy ongelmaan”, Kairit kertoo. Kairit on kärsinyt päänsäryistä lukiosta lähtien. ”Se liittyy stressiin, ja opettajan työ ei todellakaan ole stressitöntä”, Kairit sanoo.kogemus Nurme toodetega

He kasvattavat ruokaa itse uudessa kodissaan

Kairit kuitenkin lievittää stressiään kesäkuussa 2020 ostetussa maatalossa, joka on nyt hänen ja hänen miehensä koti. ”Kun etsimme uutta kotia, meille oli tärkeää voida nauttia luonnosta ja kasvattaa omaa ruokaamme”, Kairit sanoo, että he kasvattavat kaikkea mahdollista puutarhassaan. Eksoottisempia lajikkeita ovat chili, kirsikkatomaatti, ananaskirsikka ja hunajameloni. Luettelossa on myös klassisia kurkkuja, tomaatteja, perunoita, mansikoita, vadelmia, eri kaaleja ja kaikenvärisiä herukoita. Puutarhan ja pihan hoitamiseksi perhe herää usein viikonloppuisin kuudelta aamulla.

Syy aikaiseen herätykseen on koira Juss, jonka he hankkivat kaksi vuotta sitten. Pikkuruinen karvainen pomeranian nauttii elämästään luonnon keskellä. ”Juss vain juoksee puutarhassa, haistelee jokaista kukkaa ja lehteä, jahtaa lintuja ja nauttii auringosta ja tuulesta terassilla.

Karkea vesi muutti hänen hiuksensa takkuisiksi

Kohilan lähellä sijaitsevan maatalon vedestä tuli kuitenkin ongelma. Asunnossa asuessani hiukseni olivat puhtaat ja sileät, mutta tänne muutettuani hiukseni tuntuivat takkuisilta pesun jälkeen.” Ensin hän ajatteli, ettei hän huuhdellut shampoota tarpeeksi hyvin, koska vedenpaine uudessa kodissa oli alhaisempi kuin Keilassa. Jokaisen pesun jälkeen hiukset tuntuivat huonommilta. Päänahka tuntui puhtaalta, mutta en saanut sormia kuljetettua hiusten läpi. ”Etsin siihen syytä, ja joku kertoi, että vesi voi olla syypää”, Kairit kertoo. ”Ensin mietin, miten oma pohjavetemme voisi olla syyllinen, mutta seurasin silti suosituksia tilanteen parantamiseksi. Kaadoin mukillisen etikkaa 20 litran sankoon ja sain hiukseni puhtaiksi.”

Kuten Kairit itse sanoo, hän pesi hiuksiaan tällä tavalla, kunnes hän kokeili nurme sidrunheina šampoon Nurmen shampoota, koska hän oli hyvin tyytyväinen saippuaan. ”Jotenkin Nurmen sitruunaruohoshampoo jäi mieleeni internetissä ja päätin tilata sen. ”Ja hyvänen aika! Jopa ilman hoitoainetta tai seerumia hiukseni tuntuivat pehmeiltä”, Kairit muistelee. Jos hän olisi tiennyt, hän olisi tilannut suuremman määrän heti. ”Pidän täyttöpakkauksista ja siitä, että yhtä pakettia voidaan käyttää mahdollisimman pitkään. Toivottavasti tästä tulee uusi standardi markkinoilla, jotta voimme suojella luontoa mahdollisimman paljon”, sanoo Kairit, joka tilaamalla Nurmen tuotteita edistää ympäristön hyvinvointia.

Kiitos Kairit, että jaoit tarinan kanssamme.

×