Voiko minulla olla MASKNE?!

Voiko minulla olla MASKNE?!

Maskne eli maskin aiheuttama akne on mekaanisesti indusoitu akne, joka johtuu ihon hankautumisesta ja liiallisesta kosteudesta. Lääketieteessä tätä iho-ongelmaa kutsutaan nimeltä ”acne mechanica”. Maskne aiheutuu maskin pitkäaikaisesta käytöstä.

Maskin ja ihon välinen lämpö ja hankautuminen sekä puhumisen ja hengittämisen tuottama kosteus ja hiki valitettavasti tarjoavat hyvän elinympäristön monille eri bakteereille, viruksille ja hiivoille. Koska jatkuva kosteus, lämpö ja hankautuminen heikentävät ihon luonnollista vastustuskykyä, se on myös huomattavasti alttiimpi pahalaatuisemmille bakteereille, mikä johtaa iho-ongelmiin. Iho voi muuttua kuivaksi tai punoittavaksi tai päinvastoin rasvaiseksi, aiheuttaen tukkeutuneita ihohuokosia ja tulehduksia.

maskneMiten ehkäistä ja lievittää masknea?

1) Ensimmäinen ehdotus on käyttää maskia täsmälleen tarpeen mukaan. Lisäksi on ensisijaisen tärkeää vaihtaa maski säännöllisesti, ihanteellisesti vähintään joka kolmas tunti. Jos naamio kuitenkin kastuu, se on vaihdettava välittömästi kuivaan virusten ja bakteereiden leviämisen välttämiseksi. On myös syytä varmistaa, ettei maskia paineta liian tiukasti ihoa vasten, jotta iho voi hengittää.

2) Toiseksi on erittäin tärkeää puhdistaa iho säännöllisesti ja huolellisesti. Sopivin tuote kasvojen puhdistukseen on mieto puhdistusaine, joka ei vaurioita ihoa tai edistä tukkeutuneita ihohuokosia. Puhdistusainetta valittaessa on hyvä tehdä päätös ihotyyppisi perusteella. Suosittelemme käyttämään ruusulla uutettua kasvojenpuhdistusvaahtoa tai syväpuhdistavaa kasvojenpuhdistuspalaa päivittäiseen meikin ja lian puhdistamiseen.

3) Kolmanneksi yritä pitää kasvot kosteutettuina. Herkän ihon suojaamiseksi on parasta käyttää kosteuttavaa voidetta ennen ja jälkeen maskin. Voide auttaa muodostamaan suojaavan kerroksen kasvojen ihon ja maskin välille ja täten suojelee ihoa. Kosteuta myös huulia vitamiinipitoisella huulivoiteella ehkäistäksesi huulten kuivumista ja halkeilua.

4) Jos mahdollista, älä käytä meikkiä maskia käytettäessä, sillä maskin alla oleva meikkikerros voi edistää ihohuokosten tukkeutumista ja iho-ongelmia (ja aknea).
näoseep

5) Jos suosit uudelleenkäytettävää maskia, pese maski huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Käytä maskin pesemisessä puhdistusainetta, joka on suunniteltu erityisesti herkälle iholle, jotta vältetään kosketus myrkyllisten kemikaalien kanssa.

6) Käytä laadukkaita kasvoöljyjä kasvojen ihon puhdistamiseen ja kosteuttamiseen, mikä auttaa ehkäisemään ja lievittämään iho-ongelmia. Laadukkailla öljyillä, kuten jojoballa ja teepuulla on ihmeellisiä vaikutuksia ongelmalliseen kasvojen ihoon!

×