Miten lopettaa päivittäinen hiustenpesu? Lue Kerlin tarina!

Miten lopettaa päivittäinen hiustenpesu? Lue Kerlin tarina!

“En ymmärrä, miten kestin tätä hulluutta näin pitkään”, sanoo Kerli Karumaa. Hän myöntää, ettei hän ollut koskaan kokenut puhtaita hiuksia ennen Nurme Cosmetics -sitruunaruohoshampoon käyttöä.

Mikään shampoo ei syväpuhdistanut hiuksiani

“Vaikka ostin salongeista kampaajan hiustyypilleni suosittelemia shampoita, pesin silti hiuksia joka päivä.“ Kerlin mukaan se oli kuin suljettu ympyrä, koska mitä enemmän hän pesi hiuksiaan, sitä nopeammin ne tuntuivat taas likaisilta. Onneksi puolitoista vuotta sitten hän luki blogikirjoituksen siitä, mitkä tuotteet voidaan korvata luonnontuotteilla ja miksi. Kerli on aina ollut lähellä luontoa, mutta kosmetiikan suhteen hän teki päätöksiä sen perusteella, mikä näyttää mielenkiintoiselta televisiomainoksissa tai myymälän hyllyillä tutkimatta tarkemmin tuotteen sisältämiä ainesosia. “Artikkelia lukiessani aloin ymmärtää, että näiden kemikaalicocktailien levittäminen keholle ei ole tarpeen, jos kaikki onnistuu luonnollisilla tuotteilla“, sanoo Kerli.

Nurme sidrunheina šampoonKun hän alkoi kiinnostua yhä enemmän luonnonkosmetiikasta, hän löysi Nurme Cosmetics -sitruunaruohoshampoon ja hyvien arvostelujen lukemisen jälkeen hän päätti kokeilla sitä. “Jo ensimmäisellä pesukerralla tunsin, kuinka puhtaat kiharat olivat. Kuivattuani hiukset ne olivat sileät eivätkä niin kähärät kuin ennen”, sanoo Kerli. Lisäksi shampoo tuoksuu hyvältä ja vaikutus on pitkäikäinen. Hän huomauttaa, että hän käyttää hattua ja huivia päivittäin, mikä nopeuttaa hiusten rasvoittumista, mutta nykyään hänen hiuksensa pysyvät puhtaina 3-4 päivää. Tämä tarkoittaa, että tuote kestää pitkään, koska sitä ei tarvitse heittää roskiin, kun se on tyhjä. Olemassa on ympäristöystävällisempi ratkaisu – täyttöpakkaus.Nurme Cosmetics -täyttöpakkauksia. Tuote kestää erittäin pitkään ja se on suuri askel ympäristön parantamiseen. Muistan heittäneeni pois muovipussillisen muovipakkauksia kylpyhuonetta siivotessani, mutta nyt kaikki on muuttunut.“ Kerli on iloinen siitä, että hän on vähentänyt pakkausjätteen määrää. 

Abruka-saaren auringon alla

Sitruunaruohoshampoon lisäksi Kerlin ykkössuosikki on merimineraalivartalokuorinta, jota hän käyttää kaksi kertaa viikossa. “Iho tuntuu hyvältä kuorintaa levitettäessä ja iho on käytön jälkeen erittäin pehmeä”, hän kuvailee. Kerli suosittelee kuorintatuotteen käyttöä myös kesällä, koska se poistaa kuolleita ihosoluja. Tällä tavoin rusketus kestää kauemmin, koska pigmentti pääsee tunkeutumaan syvemmälle ihoon. Nurme kehakoorija“Vietin suurimman osan vuodesta 2020 kesämökillä Abrukan saarella, jossa aloitin aamuni kalamatkalla – otimme verkot merestä ja myöhemmin vietin aikaani ulkona perkaamassa kaloja”, Kerli muistelee. Hän oli auringossa niin paljon, että hänen ihonsa olisi pitänyt kutistua kaksinkerroin. Mutta iltaisin, kun pöly oli pesty pois, kuorittu ja kosteutettu Nurme Cosmetics -porkkanaöljyllä, tulos oli silkkisen pehmeä.

Vaikka Kerli kääntyi luonnonkosmetiikan puoleen orgaanisten ainesosien vuoksi, myös hyvä tuoksu oli hänelle tärkeää kosmetiikkatuotetta valittaessa. “Pidän luonnollisista tuoksuista. Haistelin ystäväni voidetta ja se tuoksui niin synteettiseltä, että olin huolissani ajatellessani hänen käyttävän tuotetta“, Kerli kertoo. Hänen mukaansa useat hänen tuntemansa ihmiset suhtautuvat skeptisesti siihen, miten luonnontuotteilla voidaan saada minkäänlaisia tuloksia. “Yritän edelleen houkutella heitä kokeilemaan luonnontuotteita, koska en koskaan ole katunut sitä, että aloin käyttää luonnontuotteita.“

×